Ministarstvo sporta podržalo mlade preduzetnike

Ministar sporta Nikola Janović otvorio je II Sajam mladih preduzetnika Crne Gorekoji je organizovala Unija mladih preduzetnika, uz finansijsku podršku Ministarstva sporta.

,,Ministarstvo sporta od osnivanja pruža kontinuiranu podršku omladinskim organizacijama u sprovođenju inovativnih projekata za mlade. Samo u ovoj godini podržali smo 86 omladinskih projekata u skladu sa prioritetima iz Strategije za mlade, od kojih 17 projekata imaju za cilj da podstaknu mlade da se bave preduzetništvom, kao i da budu informisani o njihovim pravima na radu, mogućnostima sticanja zaposlenja i razvoja karijere.

Tomex – Pol DOO

 

Nikolina Tomovic – Mlada danilovgradska preduzetnica

Jedan od tih projekata je i projekat Unije mladih preduzetnika koji će unaprijediti svijest mladih o preduzetništvu i mogućnostima za pokretanje biznisa”, kazao je ministar Janović.

U sklopu Sajma, prikazan je i film ”A što ne bi mogli?” čiju izradu je takođe finansijski podržalo Ministarstvo sporta. Film je izrađen u cilju jačanja motivacije i ličnih kapaciteta mladih koji namjeravaju da pokrenu svoj biznis, kao i unapređenju informisanosti mladih o preduzetništvu.

Ovogodišnji Sajam još jedna je prilika da mladi preduzetnici predstave svoje biznise, promovišu preduzetništvo i ostvare kontakte sa potencijalnim klijentima, a ministar Janović je poručio damladi istraju u svojim idejama, a da će Ministarstvo sporta biti uvijek tu da im pruži podršku i nastavi da radi sa mladima i za mlade.