Connect with us

Društvo

Najmlađi ribolovci Danilovgrada u posjeti Krupcu

Protekle nedelje, Društvo za uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba Danilovgrad (DOO Danilovgrad) organizovalo je poseban događaj za najmlađe ribolovce iz Danilovgrada. Nedelja, 17. septembar, bila je posvećena očaravajućem svijetu ribolova na Krupačkom jezeru.

Cilj ovog događaja bio je da se mladim ribolovcima omogući neprocjenjivo iskustvo ribolova na jezeru, podstičući ih da zavole ovu aktivnost od najranijeg doba. Djeca su imala priliku da uče i stiču dragocjena iskustva, upijajući savjete starijih ribolovaca.

Osim druženja i učenja, tog dana se na Krupačkom jezeru održavao i tradicionalni događaj poznat kao “Kup Nikšića”, koji je uključivao takmičenje u ribolovu. Mladi iz Danilovgrada su imali privilegiju da posmatraju neke od najboljih crnogorskih ribolovaca u akciji, gde su vješto lovili ribu na jezeru.

Istaknuto je da su među takmičarima bila i dva priznata ribolovca iz Danilovgrada, Milorad Radulović i Željko Popović, koji su tokom godina donijeli veliki broj pehara i medalja svojoj Opštini sa mnogobrojnih ribolovnih takmičenja.

DOO Za uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba Danilovgrad se ovom prilikom zahvaljuje Sportskom ribolovnom klubu Nikšić na srdačnom gostoprimstvu i toplom dočeku njihovih članova i mladih entuzijasta iz Danilovgrada.

Najavljujući buduće planove,DOO Za uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba Danilovgrad je izrazilo nameru da kontinuirano organizuje slične događaje kako bi podstakli svijest mladih o važnosti sportskog ribolova i očuvanja ribljeg fonda u rijekama i jezerima Crne Gore. Ova inicijativa ima za cilj očuvanje bogatstva prirode i promociju zdravih aktivnosti među mladima.

 

Reklama

Društvo

Plavljenje imanja: Bez odgovora kada će se riješiti problem u Filendaru

Naime, zbog nepoštovanja postojećeg projekta rekonstrukcije odnosno, kako saznajemo od mještana, naprasne promjene istog, preko 40 kuća iz naselja Filandar, sa kišom su redovno ugrožena.

Više puta se putem portala Volim Danilovgrad ukazivalo bivšoj i sadašnjoj lokalnoj samoupravi na problem koji, nakon obilnijih padavina, imaju mještani Filendara. Njih preko 40 domaćinstava.

Iako su u februaru ove godine vršeni određeni radovi polaganja cijevi, koje bi trebale odvoditi atmosferske vode, problem je daleko od rješenja, a sve su prilike i bez odgovora ili najava kada će isti biti riješen.

Iako postavljene u februaru, nisu riješile problem

Kako bismo saznali kada lokalna samouprava i nadležni Sekretarijati planiraju riješiti ovaj problem, Opštini Danilovgrad prije 15 dana dostavili pitanja. Ipak, do objavljivanja ovog članka nismo dobili odgovore.

Pitali smo ih da li su  upoznati sa plavljenjem imanja u naselju Filendar i na koji način je regulisan odvod atmosferskih voda u ovom dijelu Danilovgrada.

Tražili smo i da nas upoznaju da li su se slične situacije dešavale i prije rekonstrukcije i proširenja magistralnog puta kao i da li postoji mogućnost odvoda atmosferskih vode, dje i kada se isto planira uraditi. Ipak, ni na oova pitanja nismo dobili odgovore.

Ni nakon 15 dana nismo dobili odgovor da  kanal koji je nekada služio za odvod atmosferskih voda sada, na određenim pozicijama, zatrpan.

Ono što posebno brine mještane ovog kraja, a što bi trebalo interesovati i svakog stanovnika Danilovgrada je da li su tačni navodi da su kanalizacione cijevi iz domaćinstava usmjerene u ove kanale i da se na taj način ugrožava pijaća voda kojom se snabdijeva grad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

13 novih stabala u dvorištu osnovne škole u Danilovgradu

Dvorište osnovne škole u Danilovgradu biće bogatije za 13 sadnica, koje će se usaditi u četvrtak 07. decembra u 10.30 časova. Nove sadnice uoči Dana Opštine su donacija odbornika Preokreta Vuka Ikovića.

Iković poziva sugrađane da se priključe sadnji i da zajedno sa učenicima škole usade nova stabla i tako oplemene dvorište škole, podsjećajući da je upravo 13 stabala posjećeno tokom izgradnje kružnog toka ispred ove škole.

Iz Preokreta najavljuju uskoro slične akcije u saradnji sa ostalim osnovnim školama u Spužu i Danilovgradu, ističući da se zajednica gradi kada svako uradi onoliko koliko može i da malo treba za puno dobrih stvari.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije