Connect with us

Društvo

Uz “Pomoz Bog” i “Smrt fašizmu” veći računi za vodu

water drops falling

Na XIV sjednici Skupštine Opštine Danilovgrad usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na cijene usluga Vodovoda po kojoj se cijena pijaće vode neće promijeniti u velikoj mjeri. Ista će za građane iznositi 63 centa za kubik vode uz fiskni dio od 1.4388€. Pravna lica će i dalje plaćati korektnu cijenu po kubiku. Ipak, računi će za dio građana Danilovgrada biti značajnije veći.

Ono što je problematično za Vuka Ikovića, jednog od odbornika koji svojim diskusijama, uz još nekoliko odbornika, daje najveći doprinos radu Skupštine Opštine Danilovgrad, je cijena otpadne vode koja će biti uvećana za 41%. Ovo se, kako navodi Iković, odnosi na porodice iz centra grada.

-Četvoročlana porodica mjesečno plaća u prosjeku oko 10 eura  za odvođenje otpadnih voda. Ovo Vodovod naplaćuje preko računa za vodu. Novom odlukom ova cijena će iznositi oko 15 eura mjesečno, naveo je Iković u izjavi za naš portal.

Iković navodi da bi se ovo moglo prihvatiti kada bi Vodovod i Opština trošili ovaj novac za prečišćavanje otpadnih voda i tako štitili i rijeku Zetu, ali to, kako dalje navodi Iković, nije slučaj.

Vodovod naplaćuje otpadne vode građanima i preduzećima centra grada, a pri tome ih ne prečišćava niti ulaže u oporavak rijeke Zete jer se u nju slivaju ove vode iz grada. Ukoliko Skupština ne ukine ovu vrstu naplate, domaćinstva iz centra grada će plaćati vodovodu u prosjeku oko 200 eura godišnje, navodi dalje Iković.

Predstava za naivne? (Ako ih više i ima)

I dok se na poslednjim sjednicama trebalo raspravljati o Odlukama koje će imati najviše uticaja na građane Danilovgrada, svjedoci smo karikiranja od strane dijela “konstruktivne” vlasti i opozicije. Tako diskusije započinju sa “Pomoz Bog” i “Smrt fašizmu”, a nastavljaju manirom na koji smo doduše navikli od glavnih aktera lokalne političke scene – prepucavanjem, praznim hodom i dizanjem ruku bez konstruktivne rasprave. Istina, rasprava postoji i simpatična je samo akterima iste.

I dok se predstava odvija odbornik Vuk Iković je tražio da se do daljnjeg ukine naplata odvođenja komunalnih otpadnih voda i naveo da će se ona zapravo  moći naplaćivati tek kada se izgradi uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Od 01. januara 2024. dio Danilovgrađana imaće veće račune za vodu, tako nam…znate i sami nastavak.

Društvo

Saniran ponor na putu u selu Beriši

Uz podršku Opštine Danilovgrad i Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj tokom prethodne sedmice saniran je ponor na makadamskom putu u selu Beriši.

Naime, lokalno stanovništvo obratilo se Savjetu mjesne zajednice Vražegrmci i ukazao na problem ponora, koji se uslijed kretanja atmosferskih voda otvorio na makadamskom putu u selu Beriši. Ponor je predstavljao rizik za sve koji koriste ovu saobraćajnicu.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Savjet MZ Vražegrmci sazvao prvi Zbor građana, razgovaraće o rezultatima i daljim planovima

Savjet mjesne zajednice Vražegrmci sazvao je Prvi Zbor građana mjesne zajednice Vražegrmci. Zbor se, kako stoji na sajtu ove mjesne zajednice, saziva za 16. decembar sa početkom u 14 časova.

Zbor će se održati u prostorijama mjesne zajednice u Domu na Potočilu.

Na Zboru, koji će imati tri tačke dnevnog reda, će se predstaviti rezultati rada Savjeta mjesne zajednice Vražegrmci za 2023. godinu tačnije za period od izbora novog Savjeta, od maja tekuće godine zaključno sa decembrom. Na Zboru će građani takođe  imati priliku da porazgovaraju sa predstavnicima Savjeta mjesne zajednice, iznesu probleme sa kojima se susreću ali i predlože aktivnosti koje se mogu uvrstiti u rad Savjeta mjesne zajednice za 2024. godinu.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Društvo21 минут ranije

Saniran ponor na putu u selu Beriši

Uz podršku Opštine Danilovgrad i Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj tokom prethodne sedmice saniran je ponor na makadamskom putu...

Društvo28 минута ranije

Savjet MZ Vražegrmci sazvao prvi Zbor građana, razgovaraće o rezultatima i daljim planovima

Savjet mjesne zajednice Vražegrmci sazvao je Prvi Zbor građana mjesne zajednice Vražegrmci. Zbor se, kako stoji na sajtu ove mjesne...

Društvo2 сата ranije

Potreban projekat za Filendar: Bez informacija kada će se problemi plavljenja riješiti

Imanja oko 40 domaćinstava u Filendaru poplave sa prvim većim padavinama. Za rješavanje problema potrebna izrada projekta. Bez naznaka kada...

Društvo2 сата ranije

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako...

Hronika3 сата ranije

U Danilovgradu uhapšen osumnjičeni za proganjanje

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima Odsjeka za suzbijanje visoko tehnološkog kriminala, podnijeli krivičnu prijavu protiv...

Servisne informacije4 сата ranije

Isključenja struje u Danilovgradu za 07.12.

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 7. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: Danilovgrad       -u terminu od 8:00 do...

Najčitanije