online prodavnica rukotvorina

Zasigurno ste u poslednje tri godine imali priliku čuti za Kukicu – Marketplace rukotvorina i umjetnina. Ali da li ste znali da se sjedište Kukice nalazi upravo u Danilovgradu?

Kukica je zajednica balkanskih kreativaca, koja je okupila kreativce sa teritorija 7 država. Mjesto gdje se kreativci druže, izlažu i prodaju svoje rukotvorine. Potpuno besplatno!

Nastala je kao rešenje problema rukotvoraca koji usled nedostatka vremena ili tehničko-informatičkih znanja nisu u mogućnosti da izlažu i prodaju svoje proizvode.

 

Intervju u okviru emisije Mtech iz 2017. godine – Kukica se nalazi na adresi www.kukica.com

Iza ove platforme „krije se“ jedna od najvećih zajednica rukotvoraca koja broji više od 800 članova i koja međusobnim pomaganjem svakom članu olakšava prodaju.

Kukicina ljetnja kancelarija. Upotreba solarne energije za rad

Stručni tim čine mladi ljudi, dokazani u svom poslu, koji su svojim marketinškim, IT, prodajnim, novinarskim i sličnim znanjima i iskustvima za sada uspjeli da stvore platformu koja svoje „fanove“ ima i u Njujorku, Australiji i širom svijeta.

Osim toga, Kukica i njen tim je svojom inovativnošću, kretivnošću i posvećenošću poslu nagrađen kao najbolji projekat na takmičenju inovativnih biznisa – sajt sa najboljom ponudom i najbržim rastom nudi Vam svoje usluge.

O mogućnostima marketinga na Kukici možete se informisati na sledećem linku, a ukoliko želite da se razonodite i naučite nešto novo tu je i Kukicin Blog.

Socijalno preduzetništvo i zelene tehnologije

Kukica, kao član NVO “Rural – Urban” baštini principe socijalnog preduzetništva odnosno posluje sa idejom da se putem ulaganja profita nastalog putem prodaje proizvoda ili usluga ispuni jasna društvena misija. U slučaju Kukice radi se o nesebičnom doprinosu kreativcima, koji potpuno besplatno mogu koristiti servise platforme.

Na ovaj način Kukica doprinosi ekonomskom boljitku svojih članova, koji prodajom rukotvorina dopunjuju kućne budžete.

Kukica takođe, kroz svoj rad, vodi računa i o životnoj sredini, koristeći obnovljive izvore energije za pokretanje laptopova i računara koje svakodnevno koristi za  rad.

Ukoliko se bavite izradom rukotvorina i želite postatio dio Kukica zajednice, predlažemo da posjetite sledeći LINK i informišete se o mogućnostima koje Kukica pruža.

Kukica u Bugarskoj na festivalu “Aleja zanata”