Policija je, kako saznajemo, privela i novinara “Večernjih novosti” Velišu Kadića, koji je snimao dok ih je fotoreporter “Dana” Željko Šapurić upozoravao da je riječ o novinaru

Policija je večeras bacila suzavac i upotrijebila šok bombe tokom protestne šetnje u Nikšiću.

Policija je privela veći broj građana.

Policija je, kako saznajemo, privela i novinara “Večernjih novosti” Velišu Kadića, koji je snimao dok ih je fotoreporter “Dana” Željko Šapurić upozoravao da je riječ o novinaru.

Nikšićanka Lejla Vukosavljević kazala je su uhapšeni njen suprug i dva sina, od kojih je jedan punoljetan.

Građani su večeras krenuli u protestnu šetnju nakon okupljanja ispred CB Nikšić.

Koordinator partije Alternativa, Nikšićanin Vesko Pejak, pozvan je večeras na informativni razgovor u Centar bezbjednosti Nikšić, zbog statusa na društvenoj mreži Fejsbuk, u kojem je ranije danas kazao da će u 18 sati biti ispred CB Nikšić, da iskaže revolt zbog hapšenja sveštenih lica.

policija Nikšić
policija Nikšić(Foto: Svetlana Mandić)

Pejak se pojavio sam, da bi mu se ubrzo pridružilo jos desetak uglavnom mladih osoba.

Ispred CB Nikšić se potom okupio veći broj građana.

Okupljeni su skandirali “Ne damo svetinje”, “Pustite vladiku” i pjevali “Ustala je Crna Gora svetinja se branit mora, Milo lopove”.

Ispred CB se okupilo nekoliko stotina građana. Pjevali su pjesme o Crnoj Gori i Kosovu, uzvikujući parole “Ne damo svetinje”, “Pustite vladiku”, ali su se mogli čuti i uvredljivi povici “ustaše”, “kerovi” upućeni policiji koja nije reagovala.