Iako bi se iz naslova članka moglo zaključiti da sve ide po utvrđenom redu, varate se. Našem portalu su se obratili stanovnici Lazina, sa molbom da uputimo apel nesavjesnim građanima.

“Ako možete objaviti apel za odlaganje otpada, uz veliku pohvalu komunalnih radnika, koji svakodnevno vrše odvoz smeća, ali nesavjesni građani i dalje odlažu smeće oko kontejnera, uslijed vjetra širi se smeće i smrad. Mislim da bi komunalna policija trebala više pažnje tome da posveti, nego nosimo li maske.” – riječi su našeg sugrađanina, koji je ovom prilikom želio ostati anoniman.

 

Komunalna  policija je u proteklom periodu pojačala kontrole dok su opštinske službe, u cilju suzbijanja korona virusa upućivale na poseban režim odlaganja otpada.

 

Jedna od ranijih situacija na Grbama

O kolikoj bahatosti i nemarnosti se radi najbolje govori činjenica da otpad, van mjesta predviđenog za odlaganje istog, obično bacaju mještani i oni koji tuda redovno prolaze.

Ovom prilikom molimo naše sugrađane, da zbog svih nas, povedu više računa – dok komunalnu policiju pozivamo da vinovnike ovakvih i sličnih poduhvata papreno kazne.