Connect with us

NVO Sektor

NVO ”Rastimo zajedno” zaposlila 6 OSI na period od 6 mjeseci

Nevladina organizacija „Rastimo zajedno“ bogatija je za još jednu mašinu. U pitanju je digitalna mašina za štampu malog formata koju su dobili preko projekta “Unapređenje kvaliteta života OSI kroz obuku i zaposlenje” koji je podržan od ZZZCG. Za rad na mašini je angažovano 6 mladih osoba uz pomoć dva asistenta. U narednom periodu štampaće mnoštvo promotivnog materijala, poput: flajera, postera, vizit karti, pozivnica… osim toga, na mašini je moguće i kopirati knjige.

Koordinatorka projekta Marina Kljajević ističe da zapošljavanjem 6 OSI u opštini Danilovgrad dajemo primjer ostalim poslodavcima da uklone predrasude i postojeće barijere kada je u pitanju njihovo zaposlenje koje bi im unaprijedilo i olakšalo život. Doprinijeli bismo finansijskom osamostaljenju mladih sa invaliditetom, kao i borbi protiv socijalne izolacije i razbijanju predrasuda prema njihovim mogućnostima i sposobnostima. Ono čime se vodimo jeste: Dajte priliku da pokuša, kao što bi dali bilo kom drugom.

Tehnički asistent Željka Pavlović navodi da je najvažnije zadatke prilagoditi njihovim mogućnostima i onda je uspjeh zagarantovan.
Nakon isteka projekta, zaposlenje će nastaviti jedna OSI, na minimum 9 mjeseci.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

NVO Sektor

Upitnik: Sliv Skadarskog jezera – prekogranični rezervat biosfere

Projekat ima za cilj da donese pozitivan uticaj na važan prekogranični ekosistem koji dijele Abanija i Crna Gora kako bi se održivo i kolaborativno upravljalo ovim područjem za dobrobit zajednica i same prirode, u skladu sa uslovima UNESCO-ovog programa Čovjek i biosfera.

„Sliv Skadarskog jezera – prekogranični rezervat biosfere“ je projekat finansiran od strane EU kroz Program prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, i kog sprovode partnerske organizacije EDEN Centar iz Albanije i EnvPro iz Crne Gore, Nacionalna agencija za zaštićena područja Albanije i Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore.

Program za životnu sredinu (ENVPRO) SPROVODI  javnu anketu sa građanima koji žive u slivu Skadarskog jezera vezano za razvoj njihovog područja

Anketa će vam oduzeti 10 minuta i ima dvije glavne sekcije:

1) Da popričamo o životu u vašoj zoni i koliko je bogata!

2) Da popričamo o mogućnostima za razvoj vaše zone?

Anketa je anonimna i podaci koje ENVPRO dobije od ispitanika će biti prezentovani u zbirnoj formi.

Upitnik se može popuniti na sledećem linku 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp-wkQVIdte-6AzFMeOvGrX4PomCVUuIGnvWTqek1XJovD8w/viewform 

NASTAVI SA ČITANJEM

NVO Sektor

Održana prezentacija Poljoprivrednog klastera Crne Gore

U sali SO Danilovgrad, juče je održana promocija Poljoprivrednog klastera Crne Gore.

„Uz vidnu zainteresovanost i dobro raspoloženje danilovgradskih poljoprivrednika, još jednom smo dokazali značaj sektora poljoprivrede u Crnoj Gori i da zajedno možemo više i bolje. Idemo dalje!“, stoji u saopštenju Poljoprivrednog klastera Crne Gore.

Iz ovog Udruženja su se zahvalili Opštini Danilovgrad na ustupanju sale za održavanje promocije i Altermodusu koji je podržao ovu prezentaciju.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije