Naslovna - Novosti - NVO Sektor - NVO “Rastimo zajedno”
NVO Rastimo Zajedno
Slika preuzeta sa Facebook stranice Udruženja

NVO “Rastimo zajedno”

Danas vam predstavljamo jednu od najboljih Nevladinih organizacija na teritoriji Danilovgrada, u pitanju je NVO  “Rastimo zajedno”.

Kako ste došli na ideju da osnujete ovu NVO, i koji je njen cilj?

Najprije su djecu vodili u Resursni centar 1. jun. Vremenom, roditelji su došli na ideju da se baš u Danilovgradu osnuje udruženje koje će voditi brigu o djeci sa smetnjama u razvoju. Lokalna uprava donirala je novčana sredstva neophodna za rad i pružila veliku podršku, zahvaljujući kojoj udruženje opstaje i nastavlja sa radom.

Glavni cilj udruženja jeste da stručan tim saradnika nastoji da stvori što bolje uslove i pruži pomoć djeci sa smetnjama u razvoju, da im obezbjedi sigurnost i jednako mjesto u društvu.

Koliko članova je trenutno u organizaciji?

Udruzenje ,, Rastimo zajedno” okuplja 40 članova, uzrasta od 3 do 30 godina.

Koje su to aktivnosti kojima se bavje djeca kod vas i kakav program ste osmislili za njih?

U okviru programa ovog Udruženja sprovodi se radno – terapijska radionica za 7. mladih. Mladima sa invaliditetom je pružena mogućnost da prave raznovrsne proizvode tehnikama tkanja i dekupaža, te da savladaju različite vještine i znanja iz oblasti ručne radinosti. Naše udruženje ima u planu da i dalje izrađuje predmete prozivedene tehnikama tkanja i dekupaža, poput: jastučnica, ruksaka, kutija za nakit, podmetača, ramova za slike, magneta, svijecnjaka… Pored tkanja i dekupaža mladi se obučavaju rukovanjem na presi za majice pod vođstvom instruktora. Radom na presi uspjeli smo da napravimo veliki broj majici.

NVO Rastimo Zajedno
Slika preuzeta sa Facebook stranice Udruženja

Kad su donacije u pitanju, da li ste zadovoljni odzivom maših sugrađana da pomognu i na koje sve to načine možemo donirati vašoj organizaciji?

Zadovoljni smo u potpunosti. Važno je reći da su se mnoge firme odazvale pozivu i donirale udruženju. Našem udruženju možete donirati tako što ćete kupiti ukrasno – upotrebne predmete koje su djeca sa smetnjama u razvoju napravila, a novac od kupljenih radova biće doniran udruženju ,, Rastimo zajedno”.

Imali ste i izložbeni štand u Delta City, recite nam malo više o tome. Kada očekujemo nešto sličnog tipa u Danilovgradu?

Omogućena nam je bila izložba radova u DeltaCity-u 12. decembra. Dugo smo se pripremali za ovaj datum, i svi naši radovi bili su ukrašeni novogodišnjim motivima. Međutim, nijesmo u potpunosti zadovoljni, jer smo očekivali više od same izložbe. Ali, nadamo se da ćemo do Nove godine uspjeti da još jednom izložimo radove u Delti. U Danilovgradu planiramo sličnu izložbu na proljeće.

Kako roditelji mogu da vas kontaktiraju, ili posjete?

Roditelji mogu da nas posjete u prostorijama udruženje, isto tako mogu da nas nazovu za sve nedoumice i pitanja koja ih interesuju.
Autor: A.B.

NVO RASTIMO ZAJEDNO FACEBOOK STRANICA

Takođe pogledajte

NVF “Želim ti proljeće”: Promocija projekta “Poligon igralište – socijalna interakcija”

U toku je promocija projekta “Poligon igralište – socijalna interakcija”, koji realizuje Nevladina fondacija “Želim …

KOD te poziva: Pronađi žir!

Organizacija KOD još jednom poziva građane da se pridruže akcija 100 000 stabala. Pronađi žir …

Оставите одговор

%d bloggers like this: