Ognjen Bogićević iz Demokrata se u toku jučerašnje sjednice osvrnuo na probleme sa komunalnim otpadom u opštini Danilovgrad, zapaljenim kamionom ali i kupovinom vozila u Komunalnom preduzeću i danilovgradskom Vodovodu, postavljajući sledeća odbornička pitanja:

Šta se dešava sa komunalnim otpadom u opštini Danilovgrad? Koji problemi su detektovani kao ključni i šta se radi na njihovom rješavanju?

Ognjen Bogićević, Demokrate

Da li je istina da je Komunalno preduzeće krajem septembra kupilo kamion star gotovo 40 godina (FAP 1620) za 6400€? Zar ne mislite da je kamion preplaćen? Da li postoji dokumentacija procjene od strane vještaka? Za koje potrebe je kamion kupljen?

Koliko Komunalno trenutno ima kamiona? S tim u vezi, molim Vas i odgovor na pitanje – u kojim okolnostima je zapaljeno vozilo komunalnog preduzeća, da li je otvoren postupak utvrđivanja odgovornosti za ovaj slučaj i, ako jeste, šta je rezultat tog postupka?

Nadalje, da li je tačno da je 05.08.2020. godine za potrebe Vodovoda kupljen automobil marke Golf 4, 1.9 TDI, 2005. godište za 3800€, a da je njegova procijenjena vrijednost oko 1 700 eura?

Bogićević je zatražio da mu se dostavi sva potrebna dokumentacija na koju se odnose pitanja.