Jučerašnju sjednicu lokalnog parlamenta, pored rasprava o redovnim tačkama dnevnog reda, obilježila su odbornička pitanja predstavnika DNP-a i Demokrata. Tako je Duško Stjepović, odbornik Demokrata u lokalnom parlamentu, na zasijedanju Skupštine opštine Danilovgrad, u ime stanovnika Spuža, postavio odborničko pitanje u vezi rješavanja problema širenja neprijatnih mirisa i zagađenja Zete od strane farme svinja u Spužu.

Stjepović je u svom izlaganju naveo da je 23. novembra 2018. godine je u okviru odborničkog pitanja na tada održanoj sjednici, ukazao sam na ovaj stravičan problem po životnu sredinu i po normalan život i po zdravlje ljudi.

Tada mu je odgovoreno da se na tom problemu radi i da rješenje problema nije jednostavno.

Stjepović je dalje naveo da su u pitanju su nedjelje koje su bile tada pred nama kada će se iznaći najbolje rješenje, u dogovoru sa vlasnikom Čavorom i državnim inspekcijama. Tada niko nije pomenuo da će proći dvije godine, a da problem ostane gotovo netaknut.

 

Po jačini smrada koji se osjeća i po dužini intervala u kojem se to dešava, reklo bi se da je stanje još gore u odnosu na ono od prije par godina. Zato, ja vam prenosim, kako su meni rekli da vam saopštim, posljednju opomenu mještana koji poručuju da će, ako izostane u skorije vrijeme reakcija nadležnih, tj. u situaciji kada institucije zaćute i počnu da rade u interesu privilegovanih pojedinaca, a ne u interesu građana, biti prisiljeni da uzmu pravdu u svoje ruke, a nama onda ostaje da zamišljamo šta to može biti.

A izvucite i zaključak ko će snositi krivicu za tako nešto – da li oni koji izgube strpljenje pa naprave neki neželjeni potez u samopomoći ili oni koji ih mjesecima i godinama vuku za nos svojim praznim obećanjima, zaključio je Stjepović izlaganje.