Otvorena izložba likovnih radova učenika u okviru projekta ,,Kreativno je bitno”

U Centru za kulturu Danilovgrad, u okviru projekta “Kreativno je bitno”, večeras je svečano otvorena izložba likovnih radova učenika, prenosi MNE Magazin.

Projekat “Kreativno je bitno” sprovodilo je NVU EgoKult uz mentorstvo psihološkinje i profesorice Anđele Novaković, a isti je podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore, u okviru poziva “Slijedi snove za uspjehe nove”.

Zamjenik direktora danilovgradskog Centra za kulturu Slavko Sekulić, kazao je da večerašnja izložba na najljepši način promoviše slike đaka, i poručio da su svim učenicima i budućnim saradnicima vrata Centra za kulturu uvijek otvorena.

-Prava na kulturu, umjetnost i obrazovanje ima svako, a učešće u kulturnom životu jedno je od ljudskih prava i važi za cjelokupno društvo. U tom pogledu, neophodna je saradnja kulturnih ustanova i organizacija, kao i škola, čime se na pravi način podstiče razvoj talenta i kreativnosti. Ovo veče, na najljepši mogući način, promoviše slike 15 učenika, u čijoj ćemo izložbi svi podjednako uživati – kazao je Sekulić.

Koordinatorka projekta, psihološkinja i profesorica Anđela Novaković, istakla je da je ova izložba plod velikog rada, truda i ljubavi prema umjetnosti.

-Ova izložba je krajni rezultat projekta “Kreativno je bitno”, koji je podržan  od strane Ministarstva prosvjete. U okviru projekta, koji ima za cilj prepoznavanje darovitih učenika, učenici i učenice Gimnazije ,,Petar I Petrović Njegoš” i Srednje građevinske škole, u okviru NVU EgoKult, su pohađali višemjesečne psihološke i likovne radionice, i sve na izložbi je produkt velikog, intenzivnog rada, zalaganja i ljubavi prema radu na sebi i umjetnosti – navela je Novaković.

Takođe pogledajte

Partizan se plasirao na završni turnir: Danilovgrađanin Đorđije Jovanović, najbolji na turniru

Košarkaši Partizana plasirali su se na završni turnir ”Adidas Next Generation” juniorske Evrolige, savladavši sinoć …

Milica Brajović –Iz Bijele u novi, samo njen dom u Spužu

Milica Brajović je nedavno napunila 22 godine. Život je započela u Bijeloj u Domu za …

Оставите одговор

%d bloggers like this: