Connect with us

Spuž

Poruke sa protesta u Spužu (Video)

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Mještani Grba, Stologlava i naselja oko KPD-a okupili su se danas u znak protesta zbog neprijatnih mirisa koji dolaze sa farme svinja “Niksen-Čavor”. Kako su izostale reakcije nadležnih inspekcija daju rok od mjesec, a onda će blokirati kapije farme.

“Tražimo da se poštuje zakon, ako je ovo po zakonu mi ćemo da se iselimo i ostavimo ove kuće. Mi ćemo da ostavimo rok institucijama, ako ne bude promjena blokiraćemo, nećemo dozvoliti unos ili izvoz, pa neka institucije postupe prema nama kako treba”, kazao je Đuričković.

Mještani su u znak upozorenja prošetali do kapije farme uz poruku da ukoliko se ništa ne učini prilikom sljedeće posjete tu će i ostati.

Pozivu su se odazvali iz lokalne samouprave pa su tako skupu prisustvovali Zorica Kovačević i Ilija Grgurović.

Predsjednica Opštine Zorica Kovačević je kazala mještanima da nije došla da se pravda.

“Ja vas razumijem i podržavam od prvog dana” kazala je Kovačević.

Protest je podržala i Grupa građana “Stop kolektoru u Centar Danilovgrad” ispred koje je podršku pružio Vaso Vuković.

-Nisam došao da pričam o 30 godina ekološke države, o potocima i rijekama koje su spakovane u cijevi, neću da pričam o izlivanju svakojakog otpada u Ćehotine, Tare i Zete, hoću da vam kažem da sam ovdje ispred grupe građana koja je pokrenula inicijativu “Stop kolektoru u Centar Danilovgrada” da vas podržimo i da smo uz vas od srca. Kroz našu borbu i inicijativu nismo bili sebični, nismo mislili samo o sebi već o svim građanima Danilovgrada. Pa smo tako tražili da nas, građane Danilovgrada, redovno informišu o kvalitetu vode iz rijeke Zete i vazduha u cijeloj opštini Danilovgrad.

Vuković se na kraju zahvalio okupljenima što vode brigu o svom zdravlju, svojoj budućnosti i budućnosti svog potomstva.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Promo

Spuško ljeto 2022.: Memorijalni turnir u fudbalu na pijesku “Filip Ljumović” ulazi u završnu fazu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Spuž, odnosno Spuško ljeto, godinama unazad prepoznat je, između ostalog, i po organizaciji turnira u fudbalu na pijesku. I ove godine, u okviru pomenute manifestacije organizovan je turnir koji je ujedno i memorijalan i nosi naziv “Filip Ljumović”.

Turnir je organizovan u četiri kategorije: žene, kadeti, seniori i veterani. Turnir je počeo 20.jula i utakmice se igraju na otvorenom, ispod spuškog mosta.


Ove nedjelje, kako nam je kazao Boban Šaranović iz Organizacionog odbora manifestacije, turnir ulazi u završnu fazu.

Kada su u pitanju seniori, u ponedeljak i utorak (8 i 9.avgust) igraju se četvrtfinalne utakmice: 8. Avgust /Spuž – Kodio ( 21:00h), Storycouture – Konik city (21:45h); 9.avgust / Martinići 1796 – Prava stvar (21:00h), Iz Pjaćence moji – Ljutotuk (21:45h).

Polufinalne utakmice će se odigrati 11.avgusta, a finale je planirano za nedjelju, 14.avgusta u 21:15h. Takođe, u nedjelju će se igrati još dva finalna meča – u kategoriji kadeti i žene.

Veterani će svoju finalnu utakmicu odigrati 9.avgusta.

Na dan finalnih utakmica, pobjednicima kao i drugoplasiranima biće uručeni pehari, a obezbijeđene su i novčane nagrade, kazao nam je Šaranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Promo

Čorbijada na Spuškom ljetu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U okviru manifestacije Spuško ljeto biće održana Čorbijada. Takmičenje je zakazano za 7.avgust sa početkom u 10:00h do kada je otvoreno i prijavljivanje ekipa.

Ekipe su dužne obezbijediti potrebnu opremu (sto, suncobran itd), saopštili su organizatori na zvaničnoj Facebook stranicu.

Takođe, ekipe su dužne svu opremu donijeti i postaviti do 10h, nakon čega svi moraju ukloniti svoja vozila sa prostora kod terena, navodi se dalje u pozivu. Spremanje čorbe do 15h, a proglašenje pobjednika u 16h.

Organizatori su istakli da parkiranje neće biti dozvoljeno na prostoru pored terena.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije