Naslovna - Novosti - Ekonomija - Projekat vrijedan 3.5 miliona: ZZZ direktni korisnik Programa grantova za samozapošljavanje
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje

Projekat vrijedan 3.5 miliona: ZZZ direktni korisnik Programa grantova za samozapošljavanje

Zavod za zapošljavanje će u naredne tri godine biti direktni korisnik Programa grantova za samozapošljavanje i pokretanje biznisa, vrijednog 3,5 miliona eura.

Program kofinansiraju Evropska unija (EU) i crnogorska Vlada.

“Bespovratna sredstva od tri hiljade do 7,5 hiljada eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za minimum 400 korisnika grantova za samozapošljavanje”, navodi se u saopštenju ZZZ.

Projekat Podrška samozapošljavanju predstavlja dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, koji se finansira iz evropskih pretpristupnih fondova, a koji Zavod sprovodi u saradnji sa ministarstvima rada i socijalnog staranja i finansija.

Iz Zavoda su najavili da će u ponedjeljak objaviti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje i tim povodom organizovati konferenciju za novinare.

Konferenciju će otvoriti ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, a govoriće i direktor ZZZ Suljo Mustafić.

Takođe pogledajte

Prvi renderi Samsung Galaxy A51 telefona

Prvi renderi Samsung Galaxy A51 telefona

Zahvaljujući OnLeaksu, pojavili su se prvi renderi budućeg Samsungovog pametnog telefona Galaxy A51. Sa njih je vidljivo …

Nema panike: Vodostaj Zete na 8 metara

Vodostaj rijeke Zete na hidrološkoj stanici Danilovgrad danas je visok 816 centimetara, na stanici Vranjske …

Оставите одговор

%d bloggers like this: