Connect with us

NVO Sektor

Sadnja u Landži: CDE i đaci OŠ “Milosav Koljenšić” usadili 30 skadarskih hrastova

Objavljeno

dana

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Danas je na meandru Landža organizovana akcija sadnje skadarskih hrastova.

Crnogorsko društvo ekologa u saradnji sa OŠ “Milosav Koljenšić” sa Slapa, realizovalo je još jednu akciju sadnje skadarskih hrastova. Učenici 8. i 9. razreda usadili su 30 sadnica hrastova, koji su podignuti u rasadniku CDE-a.

Meandar Landža predstavlja zelenu oazu Danilovgrada, a široj javnosti je poznat po aktivnoj borbi građana za promjenu lokacije za gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

 

Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Required fields are marked *

NVO Sektor

NVO “Mak Podgorica”: Koncert podrške autorima, muzičarima i di džejevima iz Crne Gore

Objavljeno

dana

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


NVO “MAK Podgorica”, u sklopu akcije i podrške domaćim muzičarima, autorima i di džejevima iz Crne Gore, organizuje koncert u sklopu projekta “Bavaria City Party” koji se uspješno nastavlja.

Ovog puta, kako su saopštili iz ove nevladine organizacije, predstavljaju već iskusne muzičare i autore Dejana Seferovića i Ivanu Popović Martinović, koji će izvoditi i svoje autorske kompozicije i obrade domaćih autora.

Na događaju će biti predstavljeni i Dj Shone iz Podgorice i Dj Tiffany iz Nikšića.

Manifestacija je zakazana za petak, 2.decembra  u  21 čas, a organizuje se u Zeppelin clubu u Podgorici. Ulaz je besplatan.

NASTAVI SA ČITANJEM

NVO Sektor

Anticiganizam, fenomen koji se prepoznaje i u Crnoj Gori

Anticiganizam kao fenomen koji se prepoznaje i u crnogorskoj zajednici bio je u fokusu prvog samita Zapadnog Balkana za borbu protiv rasne diskriminacije u Prištini. Visoki predstavnici zemalja regiona, NVO sektora, istakli su ozbiljnost problema koji vjekovima čeka odgovor na pitanje “ Da li postoji način da Romi napokon pronađu svoj mir na tlu Evrope?”

Objavljeno

dana

By

Izvor RTCG

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Iako je Crna Gora u odnosu na zemlje okruženja učinila mnogo više u poboljšanju položaja Roma, diskriminacija, sistemska nepravda i vrijeđanja imaju kontinuitet što je neprihvatljivo, kaže učesnik samita Elvis Berisa.

Uprkos nacionalnim programima pomoći i zakonu koji je u proceduri, a pozdravljajući napore regiona da se ozbiljnije pozabave pitanjem zajednice na margini našeg društva, obudsman opominje.

Svjesni da je teško očekivati da Romi samostalno izađu iz začaranog kruga svakodnevice u kojem se prepoznaju siromaštvo, nezaposlenost, nizak procenat obrazovanih, Vlada Republike Kosova ukljucila je pripadnike tog naroda u društvene prosece očekujuci bolje rezultate.

Države regiona pa i Crna Gora napravile su prvi korak i priznale da na ovim prostorima postoji anticiganizam, međutim većina mora otvoreno da osudi negativne pojave kojih je po statistici Firen amence, bilo šest u protekle dvije godine .

Dobar zakonodavni okvir u oblasti diskriminacije, postavljeni ciljevi u poboljšanju statusa Roma i Egipćana u našoj zemlji, neće značiti ništa bez podrške većinske zajednice koja nije spremna da osudi diskriminaciju i omalovažavanje, u srcu Evrope.

NASTAVI SA ČITANJEM

Danilovgrad
Делимично облачно
06:5516:11 CET
Осећај: 8°C
Ветар: 5km/h NNW
Влажност: 90%
Притисак: 1021.67mbar
УВ индекс: 0
НедПонУто
13/10°C
15/9°C
14/9°C

Facebook

Najčitanije

[wcepe_products recent=true order='desc' number='4' columns='4' hide='rating,onsale' button='Vidi artikal']