Izvještaj distribucije poljoprivrednih proizvoda u Danilovgradu

U periodu od 12. 10. do 18. 10. na temu distribucije poljoprivrednih proizvoda na sajtu seljak.me sa teritorije opštine Danilovgrad dobijeni su sledeći podaci:

Iz oblasti stočarstva dobijeni su sledeći rezultati:

Iz kategorije svinjarstva u ponudi su bila prasad po cijeni od 60€ fiksno ili od 3.50€ do 4€ po kilogramu žive mjere. Krmača je bila 600€, a krmača sa prasadima je bila 1000€.

Iz kategorije govedarstva u ponudi su bile krave, junice, bikovi i telad. Cijena krava je bila od 700€ do 1150€. Cijena rasne krave sa teletom je bila 1800€. Cijena steonih junica je bila 900€. Cijena bika rase Simental je bila 1500€. Cijena teladi starih 8 dana je bila 250€, cijena teladi starosti 2 mjeseca je bila 650€, a cijena teladi po kilogramu mesa je bila 6€.

Iz kategorije ovčarstva u ponudi su bile ovce, jagnjice, ovnovi i šilježad. Za dvije ovce, jagnjicu i ovna bilo je potrebno izdvojiti 500€. Cijena šilježadi je bila 2,50€ po kilogramu žive mjere ili 150€ fiksno.

Iz kategorije kozarstva u ponudi su bila jarad i jarčevi, cijena jaradi je bila 2,80€ po kilogramu žive mjere ili 6€ po kilogramu mesa, a cijena jarčeva je bila 70€.

 

Iz oblasti mehanizacije:

u ponudi su bile muzilice i motokultivatori po cijeni od 370€ koliko je bila muzilica do 1550€ koliko je bio motokultivator.

 

Iz oblasti prehrambenih proizvoda:

izdvajamo prodaju pilećeg, ćurećeg i svinjskog mesa koja se kretala u rasponu od 2,20€ do 5,50€.  Cijena bijelog luka je iznosila 6€. Domaći pekmez se mogao naći po cijeni od 4€ koliko je koštala tegla.

Cijena lozove rakije je bila 8€.

 

Iz oblasti potražnje:

izdvajamo kupovinu hrastovog žira, kupovinu motokultivatora i mijenjanje auta za krave muzare.

Sve oglase sa teritorije opštine Danilovgrad možete pogledati klikom OVDJE


Seljak.me je prvo crnogorsko digitalno selo. Cilj koji su pred sobom postavili je da se posredstvom modernih tehnologija, u ovom slučaju interneta, kompjutera i pametnih telefona, obezbijedi jednostavan izlaz na tržište svim poljoprivrednim subjektima bilo iz kategorije prodaje ili potražnje.

U ovoj misiji, za teritoriju opštine Danilovgrad, pridružuje mu se i NVO “Rural Urban” odnosno portal Volim Danilovgrad.