Naslovna - Novosti - Društvo - Seljak.me prvo crnogorsko digitalno selo
Seljak prvo digitalno crnogorsko selo

Seljak.me prvo crnogorsko digitalno selo

 

Imali smo priliku razgovarati sa Markom Marašom, osnivačem sajta www.seljak.me, prvog crnogorskog digitalnog sela koji poljoprivrednicima omogućava da posredstvom modernih tehnologija lakše dopru do tržišta.

U nastavku pročitajte šta su planovi osnivača i šta nas to ubrzo očekuje kroz www.seljak.me

 

Recite nam za početak, šta je to Seljak.me?

Seljak.me je prvo crnogorsko digitalno selo. Cilj sajta je da posredstvom modernih tehnologija, u ovom slučaju interneta, kompjutera i pametnih telefona, obezbijedimo jednostavan izlaz na tržište svim poljoprivrednim subjektima bilo iz kategorije prodaje ili potražnje. U početnoj fazi sajt je zamišljen kao besplatni oglasnik za poljoprivrednike. Trenutno je takva situacija da je vrijeme vrijednije od novca a ušteda vremena svakom poljoprivrednom subjektu povećava njihovu produktivnost i olakšava svakodnevno funkcionisanje.

 

Znamo da poljoprivreda zahtjeva niz koraka koje je neophodno preduzeti kako bi proizvodnja bila uspješna. Osim plasiranja proizvoda, poljoprivrednici na Vašem sajtu se mogu i informisati i biti u korak sa novitetima?

 

Sledeći korak u radu sajta je aktivacija dijela sajta koji će služiti kao informativno-edukativna sekcija sajta i gdje ćemo uz savjete stručnjaka probati da na još jedan način pomognemo poljoprivrednicima kroz pomoć u informacijama koje su najvažnija alatka u poljoprivredi.

 

 

U ranijem razgovoru ste naveli da postoje izvjesni planovi da se kreiraju i video forme? Kako sve napreduje?

Priprema se i pilot epizoda poljoprivredne emisije Seljak.tv gdje ćemo kroz video materijal upotpuniti cjelokupnu priču, nastaviti da pomažemo i promovišemo poljoprivrednike i njihove proizvode, obratimo pažnju na njihove probleme i popularizujemo sela za povratak mladih ljudi u svijet poljoprivrede.
Vjerujemo da ćete uspjeti sa misijom koju ste sebi zacrtali. Pohađate m:tel startup akademiju, možete li nam za kraj podijeliti iskustva pohađanja m:tel startap akademije i koja su Vaša očekivanja?

Zadovoljstvo je biti okružen mladim i kretaivnim ljudima koji uz nesebičnu podršku M:tel-a kroz Digitalnu fabriku omogućava razvoje startapova u Crnoj Gori. Kroz veliki broj predavanja i radionica nastoji se pružiti edukacija i informacije koje su jako važne pri početku svakog startap-a a nakon toga slijede i investicije za najbolje. Već nakon par mjeseci kroz sopstveni primjer možemo reći da je Digitalna fabrika bila od velike koristi i ubrzala razvoj našeg sajta. Želimo da se pozitivna atmosfera koja se stvorila u skolpu akademije nastavi i u 2018. godini.
Takođe pogledajte

„Srećko“ od utorka u Danilovgradu

Praznici su vrijeme darivanja, no ovoga puta, osim poklona najmilijima poklonite i onima kojima je …

Za dva dana sakupljeno preko 1000 potpisa

Mjesto na kom je lokalna vlast planirala izgradnju kolektora jedno je od gradskih kupališta, a …

Оставите одговор

%d bloggers like this: