Connect with us

Promo

ŠIZA: Odlučili smo da osvojimo srca Crnogoraca!

Objavljeno

on

Šiza je hrvatska atrakcija – duo koji čine  veterani bujne koprivničke nezavisne scene Marko Kuhar (bubanj) i Bruno Antolić (bass/vokal). Minimalizam postave u njihovoj se energičnoj muzici ne primjećuje, pa bi im se izraz mogao opisati kao eksplozivni hibrid koji se smjestio negdje između bučnog garažnog roka i sirovog post-panka, s pitkim društveno angažovanim tekstovima.

Šiza je u nešto više od dvije godine prisutnosti na sceni postigla zapaženi uspjeh krunisan debi albumom „Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” 2012. godine u izdanju Dostave Zvuka, a struka je pozitivne kritike dodatno manifestovala kroz nominacije za domaće i regionalne muzičke nagrade. Dakle, samo nakon deset mjeseci postojanja energični duo kroz razigranu ritam sekciju i žestoke bass riffove predstavlja deset temperamentnih pjesama koje su upakovane u nepokolebljive stavove navodeći slušaoce na propitivanje moralnosti i uspinjanja u „prehrambenom lancu” života. Najavni singlovi albuma “Prsa će kosti čuvati’, “Hvala, zavijam ipak sam” i “Skromnost nikad nije bila fer” dali su uvid u ognjevitu pjesmaricu Antolićevih misli koju u prikladnom maniru prati muzička kulisa i spotovi.

U septembru 2021. godine u saradnji Dostave Zvuka i Blind Dog Recordsa Šarenog dućana ‘Pristojnost’ izlazi kao LP vinilno izadnje, a u oktobru 2021. godine zaokružuju priču ‘Pristojnosti’ video spotom za singl “Oprostite, oprostite, oprostite”. Album je završio vrlo visoko na gotovo svim nacionalnim ljestvicama pa su momci zbog njega bili nominovani za Rock&Off nagrade i Nagradu Milana Mladenovića. Tokom izazovne koncertne 2021. i 2022. godine obilježene epidemiološkim mjerama odsvirali su podosta energičnih koncerata, od kojih valja izdvojiti nastup na festivalu IN music.

Novi singl „Ponašaj se tako i kad nitko ne gleda”, objavljen u martu ove godine, potvrđuje vjernost beskompromisnoj lirici i žestokom zvuku, koji pleše između garažnog rocka i post punka, i najavljuje drugi studijski album, čije će konture Šiza dodatno predstaviti nadolazećim pjesmama.

Marko Kuhar i Bruno Antolić minimalističkim pristupom ritam sekcije i vokala stvaraju žestoki zvuk i konstantno iznenađuju publiku kako duo bend može “pržiti” kao da ih je petoro na bini!

“Kao pravi avanturisti, krećemo u istraživanje nepoznatih teritorija – ovaj put u Podgoricu, jer smo odlučili osvojiti srca Crnogoraca. Znamo da je ovo naš prvi put u Crnoj Gori, ali ne brinite – nećemo se izgubiti na putu do bine! Naš cilj je da napravimo kaos u vašim glavama, ugodno iznenadimo vaše uši i naravno, da se družimo s vama nakon koncerta uz nekoliko čašica vaše domaće rakije. Vidimo se uskoro!” – poručili su Kuhar i Antolić crnogorskoj publici.

Oni će, po prvi put u Crnoj Gori, nastupiti na trećem izdanju Rockstrikcije, uz crnogorske autorske bendove Punkreas iz Nikšića i Alternaiva iz Bijelog Polja. Na trećem izdanju Rockstrikcije koje će se održati u subotu 13. maja u Kolektoru (bivši Titeks) nikšićki Punkreas slavi jubilarni 20. rođendan, a bjelopoljska Alternaiva promoviše album prvijenac. Ulaznice po cijeni od 10€ se mogu kupiti u Itaka Library baru (bivši Karver), Gandalf Food, Texas Pub, kao i online putem linka: https://fixr.co/event/rockstrikcija-3-tickets-5735189 .

Treće izdanje Rockstrikcije održaće se u sklopu Mjeseca rokenrola tokom kojeg više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, na nekoliko lokacija širom zemlje, a kruna festivalskog programa održaće se 9. i 10. juna na stadionu „Nikola Šćepović“. Na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida , vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i predstavnici lokalnih snaga Neonoen i Vrpca. Na Rockstrikciji će posjetioci moći da kupe dvodnevnu ulaznicu za Festival kulture Zabjelo po promotivnoj cijeni od 15€.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Promo

Manja rata kredita, brže do novca

Novi gotovinski kredit Lovćen banke

Objavljeno

on

By

Lovćen banka pripremila je posebnu ponudu – gotovinski kredit u iznosu od 5000€ na rok otplate 5 godina, uz mjesečni anuitet od 98,98€. Kredit je namijenjen svim postojećim klijentima banke, kao i onima koji to trenutno nisu, bez uslova za prenos zarade. Imajući u vidu da je moguće da su iz različitih razloga građani već zaduženi prethodnim kreditima, Lovćen banka ovim proizvodom pomoći će svima da jednostavnije dođu do sredstava i riješe trenutne potrebe uz izuzetno laku, brzu i jednostavnu proceduru odobrenja. Niži iznos mjesečne obaveze olakšaće otplatu ovog kredita, a odobrena novčana sredstva mogu se upotrijebiti za bilo koju vrstu kupovine.

Kredit se odobrava bez dodatnih sredstava obezbjeđenja i u najkraćem roku.

Banka je u cilju obilježavanja predstojećeg jubileja – 10 godina uspješnog poslovanja, ponudila ovaj proizvod kako bi klijentima omogućila da brzo i jednostavno zadovolje svoje potrebe, posebno pred početak ljetnje sezone kada su obično povećani troškovi renoviranja stanova, kupovina namještaja, električnih aparata i sl.

U nastavku je reprezentativni primjer koji vam može pomoći u donošenju odluke o apliciranju za ovaj kredit: Za iznos kredita 5000€ i rok otplate 5 godina (60 mjeseci), nominalna kamatna stopa (NKS) na godišnjem nivou je 6,99%, efektivna kamatna stopa (EKS) je 7,72%. U obračun efektivne kamatne stope (EKS) uključena je nominalna kamatna stopa (NKS), jednokratna naknada za obradu kredita 50€, naknada za 1 mjenicu (2€) i naknada za upit u Kreditni registar CBCG (RKB) (3€). Ukupan iznos koji klijent treba da plati je 5.993,80€, dok je iznos mjesečnog anuiteta 98,98€. Ukupan iznos koji klijent plaća predstavlja zbir glavnice, ukupne kamate, naknade u vezi sa odobrenjem kredita i troškova mjenice i upita u Kreditni registar. Obavezno sredstvo obezbjeđenja je mjenica i mjenično ovlašćenje, a opciono i administrativna zabrana.

U svim filijalama i putem Kontakt centra na tel.br.19993 mogu se dobiti neophodne informacije o ovom gotovinskom kreditu Lovćen banke .

Nastavite čitanje

Promo

Lovćen banka podržava mikro i mali biznis u Crnoj Gori

Objavljeno

on

By

Lovćen banka organizovala je događaj posvećen mikro i malim preduzećima u Crnoj Gori okupivši značajan dio ove biznis zajednice.

Cilj banke je da u narednom periodu snažno podrži preduzetnike, mikro i mala preduzeća koji imaju potencijala za dalji razvoj i unapređenje poslovanja.

Obrativši se privrednicima, predsjednik Upravnog odbora Lovćen banke, Miloš Miketić, istakao je da će “Lovćen banka biti prepoznata, ne samo po tome što je domaća banka, već i po svojim proizvodima i uslugama, ali jednako važno i po kvalitetu tih usluga i ljudima koji je pružaju. Želimo da pošaljemo jasnu poruku o strateškom opredjeljenju banke da podržava kompletan biznis u Crnoj Gori, ne dominantno onaj koji je lako vidljiv i svima poznat. Snaga svake ekonomije počiva na malom biznisu i u narednom periodu Lovćen banka će svojom aktivnošću unaprijediti ovaj segment i pomoći malim privrednicima da se dalje razvijaju.”

Direktor Sektora za poslovanje sa privredom, Nikola Ivanović, naglasio je „riješenost banke da u narednom periodu na efikasan način analizira svaki plan, investiciju i ideju privrednika iz segmenta mikro i malog biznisa i da gradi partnerski odnos sa ovim segmentom ekonomije“. Predstavivši cjelokupan tim zaposlenih koji u banci realizuju poslovnu aktivnost sa preduzećima, Ivanović je pozvao sve preduzetnike i predstavnike mikro i malih preduzeća da ne oklijevaju da se obrate banci za podršku svojim planovima.

Događaj je realizovan uz podršku Mastercard kompanije pa su gosti imali priliku da čuju više o Biznis karticama, uređajima za uplatu pazara putem smart sefova koji su instalirani u velikom broju filijala Lovćen banke, dok su najavljeni posebni Biznis paketi namijenjeni pravnim licima.

“Biznis kartice su efikasan saveznik u poslovanju za mikro i mala preduzeća. Oni su način da se poslovanje digitalizuje jer uz njih, svakodnevni operativni zadaci mogu da se pojednostave i ubrzaju, što ovim biznisima daje mogućnost da preko potrebno vreme ulože u kreativnije zadatke, kako bi osigurali svoju konkurentnost na tržištu. U današnje vreme, kada korisnici očekuju brza rešenja i dostupnost 24/7, prirodno je da biznisi primene isti princip prvo na svom primeru. Želim i da izrazim zahvalnost Lovćen banci što izlazi u susret potrebama modernih biznisa, što prepoznaje važnost malih i srednjih preduzeća i pruža im podršku kroz različite proizvode i usluge,” izjavila je Jelena Sretenović, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard.

Za goste je, u nastavku poslovnog dijela večeri, upriličen koncert Lene Kovačević.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije