Snimak sjednice Skupštine opštine Danilovgrad, 15.05.2020. godine - Volim Danilovgrad
Connect with us

Društvo

Snimak sjednice Skupštine opštine Danilovgrad, 15.05.2020. godine

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

U nastavku prenosimo snimak sa današnjeg sedmočasovnog zasijedanja lokalnog parlamenta u Danilovgradu.

Na dnevnom redu je 11 tačaka, prva se odnosila na izvještaj o radu predsjednice opštine i aktivnostima organa lokalne uprave i njenih službi.

Zatim je slijedio izvještaj o sprovođenju strateškog plana razvoja opštine do 2023.godine i akcioni plan za tekuću godinu te izvještaj o sprovođenju plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom.

Skupština je raspravljati i o informaciji koja se tiče izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Predstavnici građana okupljeni iza inicijative “Stop kolektoru u Centar Danilovgrada” su učestvovali u radu Skupštine u pomenutoj tačci dnevnog reda. (Početak ovog dijela zasijedanja je na 03:41:48)

Takođe, na dnevnom redu su i predlog odluke o organizovanju javne ustanove Centar za kulturu, predlog odluke o usvajanju akcionog plana za biodiverzitet, kao i predlog odluke o potpunoj i nepotpunoj eksproprijaciji za projekat rekonstrukcije postojeće i izgradnje nove kanalizacione mreže i drugo.

Odbornici opozicionih stranaka napustili sjednicu Skupštine opštine Danilovgrad

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Volim Danilovgrad: Odmor na neodređeno vrijeme, sa vama smo bili protekle 4 godine

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Poštovani pratioci portala Volim Danilovgrad,

Želimo Vas upoznati da portal Volim Danilovgrad i redakcija uzimaju odmor na neodređeno vrijeme.

Sa vama smo bili prethodne gotovo 4 godine bez prestanka, izvještavajući i pišući o aktuelnostima i novostima sa teritorije naše Opštine. Ipak, niz okolnosti nas je naveo da, kao i većina, moramo obezbjeđivati osnovne uslove za pristojan život i rad.

Ovom prilikom vas pozdravljamo i najavljujemo da ćemo vas u slučaju eventualnih promjena o tome objavijestiti dok ukoliko dođe do poboljšanja situacije se i vratiti.

Portal će do tada biti dostupan na internetu.

Uz nadu da razumijete ovakvu odluku, srdačno vas pozdravljamo.

Živjeli i svako dobro

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Objavljena Socio-ekonomska analiza Parka prirode rijeka Zeta

Uz finansijsku podršku The Nature Conservancy (TNC)

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Opština Danilovgrad objavila je na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji dokument sa naslovom Socio-ekonomska analiza Parka prirode rijeka Zeta. Izrada ovog dokumenta finansirana je od strane The Nature Conservancy, jedne od vodećih međunarodnih organizacija, koja se bavi zaštitom i unapređenjem prirodnih resursa.

Kako se navodi u uvodu socio-ekonomske analize Parka, prirodne vrijednosti i ciljevi zaštite biodiverziteta predstavljeni su kroz Studiju zaštite i uspostavljanja zaštićenog prirodnog dobra Rijeka Zeta, kao i kroz Lokalni akcioni plan za biodiverzitet opštine Danilovgrad i Akcioni plan biodiverzitete Glavnog grada Podgorice.

U ovom dokumentu analizira se socio-ekonomski kontekst Parka prirode Rijeka Zeta, kao komplement postojećim informacijama. Zaključci ove analize s jedne strane treba da budu preporuka budućim upravljačima zaštićenih područja kako da usmjere svoje napore i finansije, a s druge strane doprinos povećanju svijesti različitih aktera o benefitima Parka čime se teži postizanju njihove podrške zaštiti. Drugim riječima, cilj je iskoristiti socio-ekonomske argumente u svrhu zaštite prirode, navodi se u uvodu i nastavlja da  svrha ove studije je dvostruka.

S jedne strane, kako se navodi, obezbijediće se informacije o različitim korisnicima prostora, njihovim interesima, aktivnostima, trenutnim oblicima korišćenja prostora i budućim planovima, vrijednostima i stavovima prema Parku. Te informacije će biti pretočene u preporuke za uspostavljanje mehanizama saradnje i učešća aktera u radu Parka.

S druge strane, konsultativni proces koji prati izradu studije doprinosi uključivanju različitih aktera u rad Parka, njihovom osnaživanju, kreiranju stava da je Park prednost i vrijednost lokalne zajednice kao i osećaja da ova inicijativa pripada njima.

 

Socio-ekonomska analiza Parka prirode rijeka Zeta se može preuzeti na sledećem linku.

Autori/ke studije su dr Marija Vugdelić, NVO Nexus, dr Aleksandra Martinović, mr Ines Pajović, mr Jovana  Drobnjak, Jelena Milić dok je dizajn radio Milan Trivić.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
33°
Сунчано
05:3620:02 CEST
Осећај: 34°C
Ветар: 10km/h SSE
Влажност: 39%
Притисак: 1012.19mbar
УВ индекс: 3
УтоСреЧет
35/20°C
36/22°C
30/20°C

Facebook

Najčitanije