Sudar autobusa i automobila na putu Danilovgrad-Nikšić: Dvoje poginulo, 19 povrijeđenih - Volim Danilovgrad
Connect with us

Hronika

Sudar autobusa i automobila na putu Danilovgrad-Nikšić: Dvoje poginulo, 19 povrijeđenih

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Svi koji se nalaze u jedinici intezivne njege su stabilnih vitalnih paranetara i riječ je uglavnom o povredama i prelomima ekstremiteta i rebara

Dvije ženske osobe, Jelica Jovović (42) iz Danilovgrada i Marina Vuletić (46) iz Nikšića poginule su, a 26 osoba je povrijeđeno oko 8 sati i 20 minuta na magistralnom putu Danilovgrad – Nikšić, u sudaru autobusa i automobila, u mjestu Cerovo, nadomak Bogetića.

Direktor Opšte bolnice dr Ilija Ašanin kazao je da je prvi pacijent primljen u devet časova i da je ukupno primljeno njih 26, od kojih je 19 je nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći vraćeno na kućno lijećenje, dok je sedmoro zadržano na bolničkom liječenju.

“Od njih sedmoro petoro je zadržano zbog ozbiljnosti povreda u jedinici Inzezivne njege, jedan povrijeđeni je zadržan na hirurgiji i drugi na odjeljenju ortopedije. Djevojćica od devet godina je odmah operisana zbog povrede unutrašnjih organa i krvarenja i sada se osjeća dobro i stabilnih je vitalnih parametara. Ostala je u jedinici intezivne njega zbog nastavka liječenja”, kazao je Ašanin.

Ašanin
Ašaninfoto: Svetlana Mandić

Prema njegovim riječima svi koji se nalaze u jedinici intezivne njege su stabilnih vitalnih paranetara i riječ je uglavnom o povredama i prelomima ekstremiteta i rebara.

“Pod našim su stalnim nadzorom i monitoringom i uradićemo dodatne dijagnostičke procedure tako da je moguce da ce dio njih biti danas ili sjutra operisan”, kazao je Ašanin.

Prema njegovim riječima svi timovi za vanredne situacije su u roku od pola sata bili u bolnici i za 45 minuta su uspjeli da zbrinu sve povrijedjene.

“Nadam se da ce se svi koji su u Intezivnoj jedinici brzo oporaviti i da će biti pušteni kuci”, kazao je direktor Opšte bolnice u Nikšiću.

Svi povrijeđeni, izuzev djevojčice koja je operisana, su iz minibusa.

Ašanin je istakao da su svi zaposleni jos jednom pokazali da su dorasli zadatku, i profesionalno i ljudski.

Ispred bolnice je veći broj rodbine i prijatelja povrijeđenih.

Spasoje Tomić je bio u minibusu i on je jedan od putnika koji je prošao sa lakšim povredama.

Spasoje Tomić
Spasoje Tomićfoto: Svetlana Mandić

“Vozač je vozio zaista fino, brzina je bila prilagođena. Odjednom smo vidjeli auto koje je izletjelo ispred nas praktično iz suprotne trake. Vozač nije uspio nikako da ga izbjegne, udario je u auto i mi smo sletjeli niz provaliju. Imali smo neku sreću u nesreći da se nijesmo prevrtali nego samo proklizali niz provaliju. Nažalost, koliko sam vidio dvije djevojke su izgubile zivot i to je za sve nas bio veliki šok. Prošli smo jedan slobodno mogu reći horor. Činilo nam se da je to proklizavanje trajalo čitavu vječnost, a možda nije ni trajalo deset sekundi”, kazao je Tomić i izrazio nadu da će se svi putnici brzo oporaviti bez nekih posljedica.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 8 sati i 30 minuta na magistralnom putu Danilovgrad – Nikšić poginule su dvije mlađe ženske osobe, a 19 je povrijeđeno.

Dvoje povrijeđenih su u kritičnom stanju, dok su dvoje, od čega jedno dijete – u operacionoj sali. Oni su smješteni u nikšićkoj bolnici.

Sa mjesta nesreće
Sa mjesta nesrećefoto: Svetlana Mandić

Do udesa, kako je saopšteno iz Uprave policije, je došlo u mjestu Cerovo, nadomak Bogetića, kada su se sudarali autobus i putnički automobil.

Vatrogasci, policajci i zdravstveni radnici izvlače tijela stradalih iz autobusa kompanije “Glušica” koji se nakon sudara prevrnuo.

Poginule su dvije mlađe ženske osobe.

Sa mjesta nesreće
Sa mjesta nesrećefoto: Svetlana Mandić

Od 19 povrijeđenih, dvoje je iz automobila, dok su ostali iz autobusa.

Sa mjesta nesreće
Sa mjesta nesrećefoto: Svetlana Mandić

Komandir Sluzbe zaštite i spasavanja Opštine Nikšić Veselin Gardaševic kazao je da im je u 8 sati i 30 minuta od policije javljeno za udes i da su odmah poslali dvoje vozila i sedmoro vatrogasaca.

Gardašević
Gardaševićfoto: Svetlana Mandić

“Kada smo stigli vidjeli smo zaista težak prizor. Autobus je sletio u provaliju od dvdesetak metara. Nažalost, izgleda da ima dvoje mrtvih i veći broj povrijeđenih”, kazao je Gardašević.

Sa mjesta nesreće
Sa mjesta nesrećefoto: Svetlana Mandić

Saobraćaj je zaustavljen.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Hronika

Juče: Na putu Danilovgrad-Nikšić izgorio automobil

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Na magistralnom putu Danilovgrad-Nilšić iznad Zagorka u toku jučerašnjeg dana izgorio je automobil.

Policija i tužilaštvo utvrđuju kako je došlo do požara u kojem nije bilo povrijeđenih.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Hronika

Mrtve životinje plutaju Zetom

Portalu Volim Danilovgrad su dostavljene fotografije na kojima se vidi da rijekom Zetom plutaju uginule životinje.

Published

on

By

Foto Čitalac reporter

Pratite portal Volim Danilovgrad na Instagramu Klikom ovdje

Jed­na od naj­a­trak­tiv­ni­jih ri­je­ka u Crnoj Gori, dio Parka prirode po­sled­njih da­na na uda­ru je ne­sa­vje­snih gra­đa­na, ko­ji u nju po­red sme­ća ba­ca­ju i mr­tve ži­vo­ti­nje.

Lokalno stanovništvo redovno obilazi oba­le ri­je­ke i sa li­je­ve i sa de­sne stra­ne u grad­skom i pri­grad­skom di­je­lu Danilovgrad i scene na koje nailaze ne oslikavaju ono što je papirom određeno a to je maksimanlna zaštita rijeke.

– Po­vo­dom to­ga ape­lu­je­mo da se što pri­je poč­nu rje­ša­va­ti svi ovi pro­ble­mi, jer nas če­kaju dnev­ne vi­so­ke tem­pe­ra­ture. Ta­ko­đe ape­lu­je­mo da se pre­ki­ne sa is­pu­sti­ma u rijeku Zetu, bi­lo ka­kvih ot­pad­nih vo­da, kao i ra­znih dru­gih ot­pa­da, jer će sva­ko sno­si­ti od­go­vor­nost u slu­ča­ju po­ja­ve bi­lo ka­kvih za­ra­znih bo­le­sti. Vo­do­staj Zete kon­stant­no opa­da, a po­red su­še i ra­znih ot­pad­nih vo­da ve­li­ki pro­blem je i korišćenje dinamita i struje ko­je u ri­je­ci do­dat­no ugro­ža­vaju ri­blji fond – kazali su mještani za naš portal.

Uginule i odbačene životinje uslikane su na Podojnicama u blizini jednog od najposjećenijih kupališta na nekih 800 metara od gradskog mosta.

NASTAVI SA ČITANJEM

Sponzorisano

Sponzorisano

Seljak.me i VD

Danilovgrad
33°
Сунчано
05:3620:02 CEST
Осећај: 33°C
Ветар: 11km/h SSW
Влажност: 34%
Притисак: 1012.87mbar
УВ индекс: 0
УтоСреЧет
34/20°C
36/22°C
33/20°C

Facebook

Najčitanije