Connect with us

Društvo

Sveštenicima Ćaliću i Šljivančaninu određeno zadržavanje do 72 sata

Published

on

Tužiteljka Jelena Protić zadržavanje odredila zbog sumnje da Željko Ćalić, danilovgradski paroh, ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše, odnosno, da bi i na narednim broj okupljenih bio veći od 200.

Danilovgradskom parohu Željku Ćaliću, tužiteljka Jelena Protić odredila je ranije takođe zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše, odnosno da bi i na narednim litijama broj okupljenih bio veći od 200,  kazao je Vijestima njegov branilac Radoje Bojović.

Rekao je i da su, prema njegovom mišljenju, hapšenja i odluke da se sveštenik zadrži, pokušaj zastrašivanja.

Na teret mu se stavlja da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Okupljeni građani par minuta nijesu dozvolili da vozilo u kome se nalazio danilovgradski paroh krene ka tom gradu.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Opština Danilovgrad pokrenula Viber zajednicu

Published

on

By

U želji da dodatno unaprijedi svoju komunikaciju sa javnosti, i da značajne vijesti stignu do svakog domaćinstva na našoj teritoriji, Opština Danilovgrad pokrenula je svoju Viber zajednicu!

Iz Opštine su pozvali građane da se pridruže i da uvijek budu obaviješteni o svim aktuelnostima koje se tiču rada lokalne samouprave.

Zajednici se možete pridružiti putem linka KLIKOM OVDJE

Nastavite čitanje

Društvo

Danas počinje elektronski upis u vrtiće

Published

on

By

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje 23. maja i trajaće do 15. juna 2024.

 

Kako pojašnjavaju u Ministarstvu prosvjete nauke i inovacija, ovo se odnosi na djecu koja se po prvi put upisuju u ustanovu ili djecu koja su tokom prethodne školske bila ispisana iz vrtića.

“Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja samo potpisuju ugovor sa Upravom vrtića, za šta će datum naknadno biti objavljen. Elektronski upis u predškolske ustanove obavlja se preko portala www.upisi.edu.me što roditeljima i starateljima znatno olakšava proceduru upisa koja iziskuje samo unošenje matičnog broja djeteta, čime se iz baze podataka povlače ostali potrebni podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih, potvrda centara za socijalni rad i druga dokumenta”, navode u saopštenju.

Detaljno uputstvo za elektronski upis dostupno je na sljedećem linku: https://bit.ly/3ODdy4E

Portal će biti dostupan do 15. juna, 24 sata dnevno.

“Ukoliko roditelj ili staratelj nije u mogućnosti da dijete upiše elektronski, svakako postoji mogućnost upisa u predškolskoj ustanovi. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nastavlja da radi na podizanju svijesti o važnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i da teži cilju što većeg obuhvata djece predškolskim obrazovanjem. Takođe, Ministarstvo aktivno radi na rješavanju problema prebukiranosti vrtića, naročito u Podgorici i na primorju, kao i na stvaranju boljih uslova u ustanovama kroz predstojeću nabavku novog namještaja”, napomenuli su u Ministarstvu.

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije