Connect with us

Društvo

Sveštenicima Ćaliću i Šljivančaninu određeno zadržavanje do 72 sata

Tužiteljka Jelena Protić zadržavanje odredila zbog sumnje da Željko Ćalić, danilovgradski paroh, ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše, odnosno, da bi i na narednim broj okupljenih bio veći od 200.

Danilovgradskom parohu Željku Ćaliću, tužiteljka Jelena Protić odredila je ranije takođe zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše, odnosno da bi i na narednim litijama broj okupljenih bio veći od 200,  kazao je Vijestima njegov branilac Radoje Bojović.

Rekao je i da su, prema njegovom mišljenju, hapšenja i odluke da se sveštenik zadrži, pokušaj zastrašivanja.

Na teret mu se stavlja da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Okupljeni građani par minuta nijesu dozvolili da vozilo u kome se nalazio danilovgradski paroh krene ka tom gradu.

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije