Connect with us

Društvo

Svjetska putnica Lash Augsburger oduševljena Crnom Gorom, posjetila i Danilovgrad

Lash

Lash je napustila posao u Americi 1991. godine, spakovala se i preselila u Japan. Šest godina života u Kjotu, štedeći novac za putovanje svijetom.

Nakon Kjota počinje njena avantura,…Od 1998. godine je putovala prilično neprekidno, uglavnom u Aziji, ali i malo dalje.

Photo credit: LashWorldTour

Većinu vremena je provela na biciklu; popela se na mnoge planine i vulkane; obišla mnoštvo muzeja, zanatskih fabrika i galerija; radila je kao ekipa na 2 epizode ​​emisije ‘Survivor-a’ ; podučavala ronjenje u 4 azijske zemlje;  prisustvovala bezbrojnim predstavama tradicionalnog plesa, muzike i pozorišta, provela mnogo vremena na ostrvima  oko Tajlanda, Malezije i Indonezije.

Poslednjih mjesec dana je provela u Crnoj Gori a njena posjeta našoj zemlji nije prošla nezapaženo, pa je i Televizija Vijesti uradila prilog sa uvijek nasmijanom i raspoloženom putnicom.

Lash svoje putovanje nastavlja u susjednoj Albaniji a Crna Gora, po njenim riječima, biva upisana u top destinacije! O svojim putovanjima vodi blog Lashworldtour.

LASHWORLDTOUR.COM

Lash je posjetila i Manastir Ostrog o kojem ima samo lijepe riječi i kako je najavila priprema opširan članak o svom doživljaju posjete našoj Opštini.

 

Društvo

U subotu protest zbog puta preko Martinića: Vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast

Mještani Martinića i okolnih sela sa područja Danilovgrada organizuju protest da bi njihov glavni i jedini put bio završen kako bi se što prije stekli uslovi da mogu doći do svog posla, škole i svojih domova.

Stoji u saopštenju grupe građana koji će organizovati protest na Dan Opštine 09. decembra u 11 sati na kružnom toku u Spužu.

U saopštenju se ističe da protestom ne žele blokirati saobraćaj već ga preusmjeriti preko Martinića kako bi skrenuli pažnju na stanje u kojem se nalazi 25% građana Opštine Danilovgrad.

“Poziv za učešće na protest smo uputili svim odbornicima Skupštine opštine Danilovgrad. Takođe smo pozvali Predsjednika Opštine i Predsjedniku Skpuštine Opštine da se obrate prisutnim građanima i da nam saopšte kada će najkasnije početi, a kada završiti rekonstrukcija puta. Osim toga ovim protestom tražimo da se sve rupe na ovom putu saniraju asfaltom najkasnije do 31. decembra ove godine. Ukoliko rukovodstvo Opštine ne ispoštuje naše zahtjeve organizovaćemo još veće proteste i na drugim putnim pravcima.

Protest je vapaj za rješavanjem našeg glavnog problema u koji nas je uvela stara vlast, a u koji nas i dalje neopravdano drži nova vlast. Zato pozivamo naše sugrađane da zajedno tražimo put koji su nam davno obećali.”, zaključuje se u saopštenju, koje potpisuje Zdravko Đuranović.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Plavljenje imanja: Bez odgovora kada će se riješiti problem u Filendaru

Naime, zbog nepoštovanja postojećeg projekta rekonstrukcije odnosno, kako saznajemo od mještana, naprasne promjene istog, preko 40 kuća iz naselja Filandar, sa kišom su redovno ugrožena.

Više puta se putem portala Volim Danilovgrad ukazivalo bivšoj i sadašnjoj lokalnoj samoupravi na problem koji, nakon obilnijih padavina, imaju mještani Filendara. Njih preko 40 domaćinstava.

Iako su u februaru ove godine vršeni određeni radovi polaganja cijevi, koje bi trebale odvoditi atmosferske vode, problem je daleko od rješenja, a sve su prilike i bez odgovora ili najava kada će isti biti riješen.

Iako postavljene u februaru, nisu riješile problem

Kako bismo saznali kada lokalna samouprava i nadležni Sekretarijati planiraju riješiti ovaj problem, Opštini Danilovgrad prije 15 dana dostavili pitanja. Ipak, do objavljivanja ovog članka nismo dobili odgovore.

Pitali smo ih da li su  upoznati sa plavljenjem imanja u naselju Filendar i na koji način je regulisan odvod atmosferskih voda u ovom dijelu Danilovgrada.

Tražili smo i da nas upoznaju da li su se slične situacije dešavale i prije rekonstrukcije i proširenja magistralnog puta kao i da li postoji mogućnost odvoda atmosferskih vode, dje i kada se isto planira uraditi. Ipak, ni na oova pitanja nismo dobili odgovore.

Ni nakon 15 dana nismo dobili odgovor da  kanal koji je nekada služio za odvod atmosferskih voda sada, na određenim pozicijama, zatrpan.

Ono što posebno brine mještane ovog kraja, a što bi trebalo interesovati i svakog stanovnika Danilovgrada je da li su tačni navodi da su kanalizacione cijevi iz domaćinstava usmjerene u ove kanale i da se na taj način ugrožava pijaća voda kojom se snabdijeva grad.

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije