Marquez

 

Poslije post-a koji je navukao veliki bijes Danilovgrađana, zamalo izazvao malu revoluciju i lov na Džadžovu glavu, odlučili smo da pronađemo mjesto iz kojeg ćemo, posle obroka, izaći živi. Izbor je pao na kauboja iz Momišića, Tex-Mex restoran Marquez.

Enterijer perfektno odgovara na meksičku temu, pogledi nježnih ženskih duša ne znaju da li prvo pogledati u pod, u luster, u stolicu – šta je savršenija instagram fotka, a osoblje je za svoju profesionalnost i ljubaznost odnosi čistu peticu. 


Prva asocijacija na meksičku kuhinju je svakako burito, pa smo za prvo isprobavanje išli na sigurnu varijantu i poručili ‘Burito sa piletinom’. Burito + pasulj + zelena salata su činili sjajan tim na jednom od onih pastelnih ovalnih tanjira koje sve vrijeme želiš da suptilno poneseš kući. Uz ovu postavku, tu su i dva sosa: neprevaziđena vladarka salsa i sos sa bijelim lukom koji od rukovodstva stranice dobija veliki minus jer ima ukus voštanih bojica i budi uspomenu na trojku iz likovnog. 

Marquez
Cijena od 4.50e je sasvim prihvatljiva, s obzirom na to da dobijete pravi burito koji kao da je, sav mirisan i svjež, upravo doputovao iz Mexico City-ja. Tajming je sjajan: hrana se čeka pristojnih dvadesetak minuta, dobijete proljeće na tanjiru, kuhinja je vjerovatno u samom Meksiku budući da se miris hrane ne širi prostorom koji vrišti ‘ja sam najuredniji i najsvježiji prostor u Podgorici!’.


U nadi da nećemo navući hejt raznih Mexikanaca, toplo preporučujemo ljupki Marquez! 

 

THE DŽADŽ