Memorandum o saradnji koji je u februaru 2014.godine potpisan od strane fonda PIO, Doma zdravlja “Dimitrije Dika Marenić” i udruženja Danilovgradskih penzionera, a tiče se svih onih aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanju zdravstvene zaštite osoba trećeg doba, uspješno se realizuje na zadovoljstvo najstarije populacije u gradu na Zeti, potvrđeno je juče na sastanku čelnika pomenutih subjekata , direktora Fonda PIO Dusana Perovica, Predsjednika Udruzenja penzionera Danilovgrad Nikole Cagorovica, a u prisustvu predsjednice Opštine Zorice Kovačević i direktorice Centra za socijalni rad Maje Luketić. – navodi se u saopštenju.

medium

– Implementacija ovog dokumenta odvija se po planu i programu i u skladu sa zahtjevima i potrebama penzionera. Mi iz našeg djelokruga rada nastojiimo da pojednostavimo procedure koje se odnose na posjete penzionera izabranom doktoru te zakazivanja pregleda I procedura prevencija malignih i hronicnih oboljenja, stoji dalje u saopštenju Doma zdravlja Danilovgrad.

Takođe veliku pažnju posvetili smo promociji zdravih stilova života kroz edukativne kampanje i predavanja kojih je do sada bilo 30( trideset) , a posebno vodimo računa da patronazna gerijatrijaska služba bude što kvalitetnija i efikasnija u pružanju pomoći starim i nepokretnim licima, rekao je direktor ove prestižne medicinske ustanove Mr sci. dr Dejan Mandić i zahvalio se Fondu PIO na opredijeljenim novčanim sredstvima koja su iskorišćena za kupovinu patronaznog vozila koje je isključivo namijenjeno za blagovremene intervencije na periferiji grada i udaljenim selima.

Prema riječima Predsjedenice Kovačević analiza došadašnjih aktivnosti i statistički podaci govore da je memorandum zaživio na zadovoljstvo svih partnera i korisnika. – Lokalna uprava nastoji da iz godine u godinu stvara sve bolje uslove života penzionerima i njihovim porodicama i zato će u Opštinskom buđetu za narednu godinu biti više novca za njihove potrebe.

Uskoro će biti postavljen i kamen temeljac na mjestu gdje će početi izgradnja penzionerske zgrade sa devet stambenih jedinica kako bi se obezbijedio krov nad glavom po najpovoljnijim uslovima za one koji su u najtežem materijalnom položaju, rekla je Kovačević i zahvalila se na korektnom odnosu Vlade Crne Gore i Fondu PIO prema Danilovgradu po svim pitanjnjima.

O radu udruženja koje broji oko 2800 penzionera nije štedio komplimente director Fonda PIO Dusan Perović koji ovu sredinu smatra primjerom drugima u našoj zemlji kako i na koji način treba voditi brigu o penzionerima. I direktorica Centra za socijalni rad Maja Luketić je podsjetila da je ova ustanova uvijek na usluzi i da su na raspolaganju najsiromašnijima dva dnevna boravka u Danilovgradu i Spužu zatim kuhinja i besplatne usluge vešeraja. U ime penzionera zahvalio se na podršci predsjednik komisije za zdravstvenu zaštitu Velimir Pavićević.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •