U Prostoru za umjetnost, u upravnoj zgradi Podgoričke banke, otvorena je izložba radova umjetnika Miloša Radunovića. Izložba predstavlja selekciju radova iz dvije serije, “Golden spiral” i “Triptih”.

“Ovim malim izložbenim opusom želim da približim umjetnost današnjem čovjeku koji pod pritiskom svakodnevnog života u sistemu gubi sebe i biva robotizovan. Skretanjem pažnje na suptilne linije (“Golden spiral”), vodene nanose boja i pepela (serija “Triptih”), pokušavam na trenutak zaustaviti užurbanu misao, kako bih potakao ono najsuptilnije u nama i vratio nas našoj ljudskosti.” – izjavio je umjetnik povodom otvaranja izložbe.

Biografija:

Miloš Radunović rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Osnovne i specijalističke studije je završio na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju stekavši zvanje akademskog slikara. Izlagao je na kolektivnim izložbama Fakulteta likovnih umjetnosti kao i na više samostalnih izložbi u Podgorici, među kojima je i izložba u Centru savremene umjetnosti u Podgorici, galerija “Klub”, 2019. godine.