Naslovna - Novosti - Društvo - IZLOŽBA RADOVA MILOŠA RADUNOVIĆA U PROSTORU ZA UMJETNOST PODGORIČKE BANKE

IZLOŽBA RADOVA MILOŠA RADUNOVIĆA U PROSTORU ZA UMJETNOST PODGORIČKE BANKE

U Prostoru za umjetnost, u upravnoj zgradi Podgoričke banke, otvorena je izložba radova umjetnika Miloša Radunovića. Izložba predstavlja selekciju radova iz dvije serije, “Golden spiral” i “Triptih”.

“Ovim malim izložbenim opusom želim da približim umjetnost današnjem čovjeku koji pod pritiskom svakodnevnog života u sistemu gubi sebe i biva robotizovan. Skretanjem pažnje na suptilne linije (“Golden spiral”), vodene nanose boja i pepela (serija “Triptih”), pokušavam na trenutak zaustaviti užurbanu misao, kako bih potakao ono najsuptilnije u nama i vratio nas našoj ljudskosti.” – izjavio je umjetnik povodom otvaranja izložbe.

Biografija:

Miloš Radunović rođen je 1993. godine u Zrenjaninu. Osnovne i specijalističke studije je završio na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju stekavši zvanje akademskog slikara. Izlagao je na kolektivnim izložbama Fakulteta likovnih umjetnosti kao i na više samostalnih izložbi u Podgorici, među kojima je i izložba u Centru savremene umjetnosti u Podgorici, galerija “Klub”, 2019. godine.

Takođe pogledajte

Poruke sa VI sjednice OO DPS Danilovgrad

Opštinski odbor DPS Danilovgrad, dao je punu podršku državnom vrhu i rukovodstvu partije da istraje …

U nedelju “Svetosavska litija” u Danilovgradu

U nedelju, 26.01.2020. godine, sa početkom u 18 časova u crkvi Svete Tekle u Danilovgradu …

Оставите одговор

%d bloggers like this: