Predrag Dragojević uhapšen je prije tri dana zbog sumnje da je pretukao Zorana Saveljića iz danilovgradskog naselja Martinići.

Saveljić radi kao vozač kombija za firmu koja je zadužena za prevoz djece.

Dragojeviću se stavlja na teret da počinio krivično djelo nanošenje teških povreda.

Kako je Pobjedi potvrđeno Dragojević se prvo verbalno a potom i fizički obračunao sa Saveljićem. Povod sukoba je, kako se pretpostvlja, Saveljićevo upozrenje djeci Dragojevića da budu mirna tokom vožnje i da se ne naslanjaju na prozor. Saveljić je zadobio povrede glave i prelom noge.

On je u izjavi za Dan rekao da je vraćao đake iz škole, oko 16.45 i da ga je P. D. čekao na stajalištu gdje djeca izlaze iz kombija.

– Pitao me je da li može da uđe da popričamo, a ja sam mu rekao da može, ali da se prvo pozdravimo, na šta je on odgovorio „ne“ i udario me šakom. Sa njim su bili sinovi, jedan je maloljetnik, dok je drugi punoljetan. Sjedio sam za upravljačem kada me je prvi put udario, pao sam i izgubio svijest – ispričao je Saveljić za Dan.

Dodao je da su mu konstatovane povrede glave i da mu je slomljena desna noga. Ministar prosvjete Damir Šehović najoštrije je osudio napad jednog roditelja na vozača Zorana Saveljića zaduženog za prevoz đaka u Danilovgradu. Ministar je poručio da će država znati da zaštiti djecu i sve koji rade sa njima, te dodao da je hitno potrebno sankcionisati brutalno nasilje naočigled najmlađih.