Naslovna - Novosti - Društvo - Uskoro reflektori na fudbalskom terenu Iskre iz Danilovgrada

Uskoro reflektori na fudbalskom terenu Iskre iz Danilovgrada

Reflektori na terenu Fudbalskog kluba (FK) Iskra biće postavljeni sredinom aprila, što će tom klubu omogućiti da odigrava utakmice i u noćnoj varijanti, saopštila je predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, najavljujući i početak radova na pomoćnom terenu tog kluba.

Ona je danas, povodom posjete predstavnika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), ukazala da FK Iskra ove godine obilježava jubilej, 100 godina postojanja.

„Danas je bila prilika da, sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem, razgovaramo o investicijama koje su planirane. U našoj opštini je planirana investicija za ugradnju reflektora. Radovi idu veoma dobro, između 15. i 20. aprila biće kompletno gotovi radovi na rasvjeti FK Iskra, gdje će klub imati prilike da i u noćnoj varijanti odigrava utakmice. To je investicija vrijedna blizu 700 hiljada eura“, istakla je Kovačević.

Ona je najavila da će sjutra početi zemljani radovi na pomoćnom terenu FK Iskra.

„Skupština Opštine Danilovgrad je donijela odluku i kupila plac do glavnog terena od 120 hiljada eura. Sa kompanijom Bemax smo potpisali ugovor o donaciji, ona će izvoditi zemljane radove, sa predsjednikom FSCG danas smo razgovarali o izradi terena. Kad se saberu obje investicije, njihova vrijednost je blizu milion eura“, pojasnila je Kovačević.

Ona se zahvalila predsjedniku FSCG Savićeviću na posjeti i podršci koju je, kako je kazala, dao FK Iskra.

„Ovo će biti prilika da, za nekoliko mjeseci, imamo mogućnost da na proslavi jubileja, koji će biti u maju, gdje će FK Iskra odigrati prijateljski meč sa FK Partizanom, pustimo u funkciju rasvjetu na glavnom terenu. U tom periodu biće odrađen i veliki dio radova na pomoćnom terenu“, rekla je Kovačević.

Ona smatra da će te investicije omogućiti da prva ekipa FK Iskra trenira u Danilovgradu, kadeti, koji su prvaci Crne Gore, takođe imaju mogućnost da treniraju na pomoćnom terenu, kao i da škole koje se bave fudbalom treniraju na pomoćnom terenu, „u bilo kojem vremenu u toku dana, što smatramo da je veoma dobro“.

Izvor opština Danilovgrad

Takođe pogledajte

Sunčano, do 35 stepeni

Na jugu Crne Gore sjutra će biti pretežno sunčano uz slab do umjeren razvoj dnevne …

Saopštenje za javnost PK Visokogorci Crne Gore i Planinarskog Saveza Crne Gore

Obavještavamo javnost da će posmrtni ostaci Milana Radovića biti dopremljeni u Crnu Goru u nedjelju …

Оставите одговор

%d bloggers like this: