U akciju gašenja požara, koji je izbio sinoć  na području planine Garač u opštini Danilovgrad , uključili su se i avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, požar je bio na nepristupačnom terenu, pa su na zahtjev danilovgradske službe zaštite i spašavanja angažovana dva aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

“Trenutno je aktivan jedan veći požar na planini Garač, na području opštine Danilovgrad, koji potencijalno može ugroziti okolna sela Zagreda i Zagarač. Požar gase pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Danilovgrada i avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a trenutno je pod kontrolom i ne ugrožava stambene i druge objekte. Pored navedenog, aktivan je i požar u podgoričkom naselju Tološi, prema Marezi. Imajući u vidu aktuelnu meteorološku situaciju, praćenu visokim temperaturama i vjetrom koji pogoduje širenju požara, svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su podigli nivo operativne spremnosti, u slučaju potrebe većih intervencija”, saopšteno je iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da ne lože vatru na otvorenom prostoru, i podsjeća ih da, ukoliko uoče požar, odmah pozovu brojeve 112 i 123.

“Podsjećamo da je Direktorat za vanredne situacije u stalnoj komunikaciji sa službama na terenu, i da se u skladu sa potrebama angažuju postojeći kapaciteti”, navodi se u saopštenju.

Foto  Milan Mićo Antović

Još uvijek nisu poznati uzroci požara.

Video Stevan Andrijević