Naslovna - Novosti - Društvo - Visokogorci CG: Biće obezbijeđena sredstva za prenos posmrtnih ostataka Radovića

Visokogorci CG: Biće obezbijeđena sredstva za prenos posmrtnih ostataka Radovića

Planinarski klub “Visokogorci Crne Gore” objavio je na svom sajtu detalje tragedije u kojoj je stradao crnogorski planinar Milan Radović. 

“Obavještavamo prijatelje i ukupnu javnost da je prilikom visokogorske ekspedicije na masiv Tjan Šen u Kirgistanu, u organizciji PK Visokogorci CG, u kojoj su učestvovali Milan Radović i Aleksandar Đajić – Đaja, došlo do tragičnog ishoda i pogibije jednog od najbojih crnogorskih planinara i alpinista Milana Radovića.

Nakon uspješno izvedenog uspona na vrh Khan Tengri visok 7010m, koji zahtijeva izuzetnu fizičku i tehničku spremnost, i boravka u visinskom kampu C4, došlo je do Milanovog propadanja u ambis preko 1000m, najvjerovatnije usljed odlamanja dijela ledene grede na kojoj se kamp nalazio”, navedeno je u saopštenju.

Planinarski savez Crne Gore će u koordinaciji sa PK “Visokogorci CG”, Zavodom za izvršenje krivičnih sankcija i nadležnim državnim institucijama obezbijediti finansijska sredstva koja su potrebna za prenos posmrtnih ostataka našeg vrhunskog planinara i prijatelja Milana Radovića u Crnu Goru, dodaju u saopštenju.

Povodom smrti Radovića, PSCG će organizovati Komemorativnu sjednicu.

Vrijeme i mjesto održavanja biće naknadno objavljeni.

Zbog velikog interesovanja pojedinaca, društava i institucija iz zemlje i regiona da učestvuju u podršci porodici u ovim teškim trenucima, iz kluba obavještavaju da opredijeljena sredstva možete uplatiti direktno porodici pokojnog Milana prema instrukcijama, koje možete pronaći na ovom linku.

Takođe pogledajte

Sjećate li se tarifnih paketa EPCG? Izabralo ih je samo 2.500 potrošača

Od uvođenja tarifnih paketa 1. juna, zaključno sa oktobrom, potpisano je oko 15 hiljada ugovora …

Očekuje nas PORAST TEMPERATURE i suvo VRIJEME!

Za vikend nas očekuje više suvog vremena i rjeđa pojava kiše, kazala je za Jutranji …

Оставите одговор

%d bloggers like this: