Planinarski klub “Visokogorci Crne Gore” objavio je na svom sajtu detalje tragedije u kojoj je stradao crnogorski planinar Milan Radović. 

“Obavještavamo prijatelje i ukupnu javnost da je prilikom visokogorske ekspedicije na masiv Tjan Šen u Kirgistanu, u organizciji PK Visokogorci CG, u kojoj su učestvovali Milan Radović i Aleksandar Đajić – Đaja, došlo do tragičnog ishoda i pogibije jednog od najbojih crnogorskih planinara i alpinista Milana Radovića.

Nakon uspješno izvedenog uspona na vrh Khan Tengri visok 7010m, koji zahtijeva izuzetnu fizičku i tehničku spremnost, i boravka u visinskom kampu C4, došlo je do Milanovog propadanja u ambis preko 1000m, najvjerovatnije usljed odlamanja dijela ledene grede na kojoj se kamp nalazio”, navedeno je u saopštenju.

Planinarski savez Crne Gore će u koordinaciji sa PK “Visokogorci CG”, Zavodom za izvršenje krivičnih sankcija i nadležnim državnim institucijama obezbijediti finansijska sredstva koja su potrebna za prenos posmrtnih ostataka našeg vrhunskog planinara i prijatelja Milana Radovića u Crnu Goru, dodaju u saopštenju.

Povodom smrti Radovića, PSCG će organizovati Komemorativnu sjednicu.

Vrijeme i mjesto održavanja biće naknadno objavljeni.

Zbog velikog interesovanja pojedinaca, društava i institucija iz zemlje i regiona da učestvuju u podršci porodici u ovim teškim trenucima, iz kluba obavještavaju da opredijeljena sredstva možete uplatiti direktno porodici pokojnog Milana prema instrukcijama, koje možete pronaći na ovom linku.