Kako su nam naveli iz danilovgradskog vodovoda, mutnoća vode je i dalje iznad dozvoljenog nivoa, pa se stoga mora  prokuvati kako bi se koristila za piće.

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, iako je mutnoća blago iznad dozvoljenih vrijednosti, preporučujemo da djeca, trudnice, stariji i stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe ili koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl).

Na pitanje o hemijskoj i biološkoj analizi vode, iz danilovgradskog vodovoda su naveli da ne posjeduju laboratoriju za ispitivanje kvaliteta vode i da rezultate analize očekuju tokom sjutrašnjeg dana. Analize vrši i dostavlja Institut za javno zdravlje.

Napominju i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom. (sadržaj hlora 0,35-0.4 miligrama po litru).