Volonterski timovi Crvenog krsta Danilovgrad, danas su u sklopu svojih  aktivnosti pružali pomoć najugroženijima u našoj opštini.

Opštinska organizacija Crvenog Krsta Danilovgrad, svih ovih dana, a shodno preporukama Nacionalnog koordinacionog tima, djeluje na teritoriji opštine Danilovgrad.

Kako su nam naveli iz ove organizacije, danas su obišli 13 porodica sa teritorija Martinića, Gostilja, Spuža, Grba, Donjih Rsojevića, Orašja i Zagrede i podijelili humanitarnu pomoć.

Volonteri su obavljali zaduženja u vidu nabavke neophodnih potrepština i ljekova dok se za  sjutra planira obilazak Novog Sela, Zagarača, Kujave, Spuža, Dabovića.

Humanitarna pomoć se sastoji u vidu hrane koja imaju dugotrajni rok trajanja (brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, pasulj) i hemije (deterdžent za sudje, šampon za kupanje, džak deterdzenta za veš, sapuni, toalet papir).

Pomoć se može zatražiti preko instagram stranice @crvenikrstdanilovgrad, Fejsbuk stranice “Crveni Krst-Danilovgrad”, kao i na broj 067/060-160.

Takodje obavljamo zaduženja u vidu nabavke osnovnih potrepština i ljekova, kao i pružanje psihosocijalne podrške – naveli su za naš portal iz OO Crveni krst Danilovgrad.

Ranije je, gostujući na Radio Danilovgradu, sekretar OO Crvenog krsta Danilovgrad Ranko Saveljić,  kazao da je ta organizacija angažovala mrežu volontera i omladinskih aktivista, koji će, zajedno sa geronto domaćicama, biti na usluzi starijim osobama i domaćinstvima, kako u samom gradu, tako i na periferiji.

Na dosadašnjem spisku se nalazi njih preko 90, a u toku je prikupljanje prehrambenih artikala.

Jedan dio sredstava za kupovinu izdvojiće opština Danilovgrad, a očekuje se i isporuka od Crvenog krsta Crne Gore.