Zbrka fest, na kom će pored takmičarskih demo bendova nastupiti i Riblja čorba, SevdahBABY, Brat, Mortal kombat, Silente, Iskaz i mnogi drugi, obezbjeđuje organizovani prevoz iz tri grada na Glavu Zete u vrijeme trajanja festivala, 1. i 2. maja. Autobusi će tako kretati iz Podgorice, Nikšića i Danilovgrada, a karta u jednom smjeru će biti ista za sve gradove i stajaće 1,5 euro.

“Autobusi će kretati od 18 časova na svakih pola sata, sve do 21 čas, kada će krenuti posljednji autobusi ka Glavi Zete. Povratak sa Glave Zete će početi u 2 časa iza ponoći i autobusi će saobraćati sve dok bude bilo putnika. I tako će biti obje večeri. Prvog maja saobraćaće linija i za one koji žele na prvomajski uranak i autobusi će krenuti iz Nikšića i Podgorice u 10 časova”, rekli su iz organizacije.

Polasci autobusa biće organizovani sa sljedećih lokacija: Nikšić – parking autobuske stanice, Ulica Gojka Garčevića, Podgorica – kod Delte, ispred benzinske pumpe INA i Danilovgrad – kružni tok, autobusko stajalište.

A osim organizovanog prevoza, iz organizacije Zbrka festa su odlučili da produže promotivnu akciju prodaje ulaznica skoro do samog festivala.

“Odlučili smo da produžimo prodaju promotivnih dvodnevnih ulaznica do 28. aprila. Svi zainteresovani moći će da kupe dvodnevne ulaznice po cijeni jednodnevne, odnosno za 7 eura. Nakon ovog datuma u prodaji će biti isključivo jednodnevne ulaznice, po istoj cijeni. Na taj način želimo da nagradimo sve one koji na vrijeme kupe svoju ulaznicu. Zahvalni smo i autoprevoznicima koji su nam izašli u susret i odredili krajnje povoljne cijene prevoza za naše posjetioce, pa apelujemo na publiku da iskoristi te povoljnosti i da na festival dođu koristeći autobuski prevoz, jer je bezbjednost primarni cilj svih nas. Takođe, napominjemo da posljednji autobus kreće u 21 čas pa apelujemo da se na festival dođe ranije, kako bi se izbjegle gužve”, rekli su iz Zbrka festa.

Podsjećamo, osim gorepomenutih bendova, u takmičarskom dijelu će nastupiti Bonecarver iz Ivanjice i Volt pop iz Užica, koji su učešće izborili pobjedom na manifestaciji “Zbrka u najavi”, te Bajpas iz Danilovgrada, Srđine strijele i Štrajk mozga (Nikšić), Winged i Sound floor (Podgorica), CrossOver (Novi Sad), Epilepsija zvuka (Zagreb), Sedmo nebo (Trebinje), Inkvizicija (Požega), Multi Culltus (Banja Luka), Dead men’s balls (Ličani), Sestra i Eastok (Užice) i Sanitarium (Beograd).