Na nedavno okončanom konkursu demo bendova Zbrka festa, pristigle su prijave iz pet zemalja regiona, pa izabrati najboljih 15 žiriju nije bio nimalo jednostavan posao.

Iz tog razloga, ali i neospornog kvaliteta takmičara, umjesto najavljivanih 15 bendova, “prolaz” je obezbijedilo 16 sastava iz Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske.

“Raduje nas veliko interesovanje mladih bendova iz cijele bivše Jugoslavije koji su predali prijave za naš festival. Jaka konkurencija je učinila da kasnimo sa konačnim spiskom izvođača, jer je bilo jako teško odlučiti se za 15 najboljih. Na kraju smo se odlučili za 16, umjesto ranije predviđenih 15 bendova. Kvalitet prijavljenih takmičarskih bendova, uz ranije najavljene revijalne izvođače još jednom potvrđuje da je Glava Zete najbolje mjesto za prvomajske praznike”, obrazlažu odluku, ali i kašnjenje sa rezultatima konkursa, organizatori festivala iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete.

Tako će se već poznatim sastavima Bonecarver iz Ivanjice i Volt pop iz Užica, koji su učešće na festivalu izborili pobijedivši na manifestaciji “Zbrka u najavi” koja je održana 2. marta u GKC Užice, pridružiti sledećih 14 bendova:

 1. Bajpas iz Danilovgrada
 2. Srđine strijele iz Nikšića
 3. CrossOver Novi Sad
 4. Epilepsija zvuka Zagreb
 5. Sedmo nebo Trebinje
 6. Inkvizicija Požega
 7. Multi Culltus Banja luka
 8. Štrajk mozga Nikšić
 9. Winged Podgorica
 10. Dead men’s balls Ličani
 11. Sestra Užice
 12. Sound floor Podgorica
 13. Sanitarium Beograd
 14. Eastok Užice

Podsjećanja radi, žiri koji će 1. i 2. maja na Glavi Zete učestvovati u odabiru pobjedničkih bendova biće sačinjen od poznatih muzičara, novinara, ali i samih članova takmičarskih sastava, kao i publike.

Najbolje bendove očekuju i vrijedne nagrade, pa će tako pobjedniku festivala pripasti produkcija albuma u vrijednosti od 3000 eura, druga nagrada je binska oprema u vrijednosti 1000 eura, dok treća, novčana, iznosi 500 eura.

U revijalnom dijelu festivala potvrđeni su nastupi rok veterana iz Riblje čorbe, a kada tome dodamo i ranije najavljene izvođače kao što su Mortal kombat, Iskaz, Brat, SevdahBABY ili Silente, jasno je da je Glava Zete najbolje mjesto za prvomajske praznike.

OGRANIČENA SERIJA ULAZNICA PO CIJENI OD 7€

Prva ograničena serija ulaznica je i dalje u prodaji, i to isključivo onlajn, po cijeni od 7€ za dvodnevnu ulaznicu.

Ulaznice se mogu poručivati na mejl zbrkafest@gmail.com tel/viber: 067 498 118 ili na Facebook stranici “Zbrka fest”.