Connect with us

Kultura

Centar za kulturu Danilovgrad ugostiće predstavu “Bog masakra”

U ponedjeljak, 06. marta u Centru za kulturu Danilovgrad odigrati predstsva “Bog masakra” sa početkom u 20h.

Ovo je predstava Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” kojom obilježavamo početak dugoročne saradnje.

“Bog masakra” nam donosi temu svakodnevnice u kojoj dva bračna para, relativno mladi životni saputnici, roditelji, različitog miljea, suprotnih obrazovnih metoda i pogleda na svijet i život uopšte, pokušavaju riješiti problematiku incidenta među njihovom djecom. Njihov razgovor prerasta u svađu, a publika je kao voajer uvučena u priču, koja djeluje užasno zabavno sa strane, ali na tik možda prepozna sebe u istoj situaciji.

Reditelj Siniša Evtimov  predstavu je opisao kao “satiričan komentar modernog vremena, evolucionih odstupanja, emocionalnog kanibalizma i svakodnevnog pritiska od strane materijalnog svijeta, koje bez mnogo napora, čini da zaboravimo iskonsko humanističke osnove našeg postojanja, usisavajući nas u crnu rupu, na putu ka sopstvenoj ekstinkciji”.

Cijenjena umjetnica i spisateljica francuske pozorišne scene Jasmina Reza potpisuje scenario, a u predstavi igraju glumci : Marija Labudović,  Jelena Đukić, Vule Marković, Omar Bajramspahić.

Predstava će se odigrati Centru za kulturu Danilovgrad u ponedjeljak, 06. marta sa početkom u 20h.

Prodaja ulaznica :  radnim danima od 7h do 15h, na biletarnici Centra za kulturu ili prije održavanja predstave.

Informacije na telefon:   020 812 032

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kultura

Koncert tradicionalne muzike i plesa Folklorni ansambl ,,Oro“

Ovog februara u Centru za kulturu Danilovgrad održaće se dva koncerta tradicionalne muzike i plesa, 16. i 18. februara od 20 časova.

Od samog početka do današnjih dana, folklor kao kulturno-sportska djelatnost je najpopularniji vid kulture kod nas. Skoro da nema manifestacije u Danilovgradu na kojoj ne učestvuje folklorni ansambl “Oro” predstavljajući neko umjetničko djelo.

Ovaj umjetnički program dio je projekta “Zajedno se ujedinimo da kulturno nasleđe oživimo” kojim ove dvije organizacije žele promovisati tradicionalnu muzičku i plesnu kulturu Danilovgrada i Podgorice kroz inkluzivnu saradnju.

Projekat se sprovodi u okviru RELOAD 2 programa koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, među kojima su opštine Danilovgrad i Zeta, Prijestonica Cetinje i Glavni grad Podgorica, čineći klaster “Središnji region”. Projekat je plod kvalitetne saradnje više organizacija, a značajan doprinos organizaciji koncerata u Danilovgradu dao je i Centar za kulturu Danilovgrad.

Danilovgradski folklorni ansambla Oro predstaviće se sa tradicionalnim pjesmama i svadbenim običajima danilovgradskog kraja dok će članovi Saveza slijepih Crne Gore pjevati i svirati poznate podgoričke pjesme. Prvi koncert biće realizovan 16. februara od 20:00h u Centru za kulturu Danilovgrad, dok će svi oni koji nijesu u mogućnosti da prisustvuju prvom koncertu imati priliku da isti program pogledaju i 18. februara!

Ulaz je slobodan.

NASTAVI SA ČITANJEM

Kultura

Predstavljanje romana Bastadur autorke Jasenke Lalović

U romanu „Bastadur“, čiju radnju smješta u prvu polovinu XX vijeka, Jasenka Lalović slijedi ideju da u svakom čovjeku živi komadić kaluđera, baš kao što u svakom kaluđeru pretekne dio njegovog svjetovnog života. Takva se mješavina žudnji, težnji i osjećanja javlja kod svih protagonista ovog uzbudljivog romana. U toj sprezi daljina koje ih vječito mame i visina kojima streme, tragaju za značajnim odgovorima. Izazovi koji će ih sve zadesiti u tih pedesetak godina, koliko i traje radnja romana i za koje vrijeme se njihovi životni putevi ukrštaju i prepliću, nude im šansu da se poprave i na pravi način ostvare. Ali prvo moraju da nauče da vole i da prihvate da budu voljeni. Neophodno je da postanu bastaduri.

12. februar 2024. sa početkom u 19 časova, Centar za kulturu Danilovgrad

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije