Drago Šćepanović odbornik je poslednju deceniju u opštinskom parlamentu Danilovgrada. Na jučerašnjem zasijedanju podnio je ostavku na mjesto odbornika a svoj mandat vratio PzP.

Šćepanović je za naš portal izjavio da je nezadovoljstvo pozicijom PzP-a bio povod za prethodni prelazak u SDP a nakon ostavke na mjesto odbornika, ljudska i moralna odgovornost vraćanje mandata PzP-u.

PzP je dovela sebe do toga da je od jedne reformske snage, postala dio čisto nacionalne priče, i kako dalje navodi, sebe nije vidio u toj priči.

Na pitanje da li planira da ostane u politici, Šćepanović nam je u razgovoru naveo, da još uvijek nije siguran i da će vidjeti šta će donijeti vrijeme pred nama i u kojoj mjeri će biti aktivan.

Ja sam se 14 godina borio da DPS pane sa vlasti.Od 2008. godine sam učestvovao u svakoj kampanji i nisam baš najsrećniji načinom na koji je došlo do smjene vlasti. Al, kako dalje kaže, da ne donosimo zaključke prerano. Nek’  formiraju Vladu pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati. Daleko je to sada, al će od ukupnog ambijenta zavisiti moja odluka u kojoj mjeri ću ostati u politici.

Mirko Stanić, Portparol SDP-a

“Iako je deceniju, u tri mandata, bio jedan od najaktivnih odbornika i zaštitnika interesa svih građana, odlučio je da po prelasku u SDP ne zadrži odborničku funkciju, jer nije izabran kao član SDP nego druge partije. Sa svojim dosadašnjim partijskim drugovima se ljudski i pošteno rastao”, napisao je Stanić.

 

Šćepanović je iz PzP-a prešao u SDP, ali odborničku poziciju nije zadržao.

“Drago je prešao iz partije današnje vlasti u opozicionu partiju, za razliku od nekih drugih koji su se ovih dana sjetili da pređu iz partije opozicije u partiju vlasti. I da obavezno svoj mandat zadrže “jer je narod glasao za njih”. Ili da nađu sto razloga za prelazak, a svi znamo da je motiv uvijek samo jedan”, piše Stanić.

Stanić ističe da se Šćepanović SDP-u priključio iz patriotskih razloga.

“Zbog ovoga Drago može danas uzdignutog čela i kroz Danilovgrad i kroz Crnu Goru, a neki drugi savijaju glavu kad se sretnemo. I treba, jer znamo što su pričali i mislili do prije mjesec dana. Zbog ovog poteza Drago ima političku budućnost da zajedno sa DraženomDragojevićemi ostalim časnim Danilovgrađanima i Spužanima predstavlja najbolju političku, ali i ljudsku ponudu.

On i stotine drugih, finih i poštenih ljudi koji su se priključili SDP u protekla dva mjeseca su razlog zbog kojeg ću i dalje nastaviti da se borim za jaku, prosperitetnu, demokratsku i građansku Crnu Goru! A svak je rođen da jednom umre….”, zaključuje Stanić.