Naslovna - Novosti - Društvo - Dramski studio »Prazan prostor« prima nove članove
Dramski studio »Prazan prostor« prima nove članove

Dramski studio »Prazan prostor« prima nove članove

Dramski studio »Prazan prostor« raspisuje konkurs za prijem novih članova. Djeca i mladi uzrasta od 6 do 30 godina koji žele novo iskustvo, rad na sebi, razvijanje kreativnosti, kvalitetno druženje i javne nastupe mogu nam se priključiti u Podgorici, Danilovgradu, Kotoru i Nikšiću.

Već 17 godina gajimo kulturu i razvoj zdravih ličnosti u Crnoj Gori. Koristeći dramske tehnike usmjeravamo psiho-somatski razvoj djece i mladih.
Naši polaznici učestvuju u snimanjima tv emisija, glume u filmovima i reklamama, nastupaju na raznim državnim i lokalnim svečanostima i aktivno učestvuju u radu na predstavama i javnim časovima u samom studiju. Starije grupe škole glume gostuju na brojnim pozorišnim festivalima u regionu i pohađaju radionice kod inostranih edukatora.

Dramski studio Prazan prostor  radi po razrađenom i savremenom programu, baziranom na dramskim radionicama, koje prije svega razvijaju kreativnost i njeguju maštu, oslobađaju emocije, podstiču osamostaljivanje, socijalizaciju, toleranciju, kulturu komunikacije i govora, razvijaju opštu kulturu i otvaraju za rad sa drugima. Scenski pokret i govor, dikcija, tekstovi, pantomima i mimika, improvizacije, žanrovi i stilovi, glas, ples, igra, trening, dijalog i monolog, sjenke, lutke i akrobatika su elementi na putu ovladavanja scenskim tajnama, a prije svega sredstvo za razvoj mladih ličnosti.

Mentori:  Petar Pejaković – pozorišni reditelj i profesor na FDU Cetinje

Predavači:  Slaviša Grubiša – diplomirani glumac

                      Marija Backović – psiholog

                      Milivoje Lakić – producent

                      Mirko Radonjić – pozorišni reditelj

FB grupa: Dramski studio Prazan prostor

ADRESE: Podgorica – DS Prazan prostor (Stara varoš)

Kotor – Kulturni centar »Nikola Đurković«

Nikšić – JU »Zahumlje«

Danilovgrad – Centar za kulturu

Takođe pogledajte

Petak u Allati

 

Bjelopavlići i Piperi u nedelju 2. februara zajedno na litiji

Оставите одговор

%d bloggers like this: