Connect with us

Društvo

Izgradnja bulevara od Podgorice do Danilovgrada u završnoj fazi

Izgradnja bulevara od Podgorice do Danilovgrada u završnoj je fazi, a u toku je izlivanje habajućeg sloja afalta. Mnogi drugi “sitni” radovi su, takođe, u toku. Pogledajte šta je zabilježila ekipa emisije “ABS” na terenu…

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Svetlana Janjević iz Uprave za saobraćaj kazala je za TVCG da je, što se tiče završnih radova, ostala ugradnja habajućeg sloja asfalta, te da je do sada urađeno oko četiri kilometra.

Istakla je da će radovi biti završeni i prije roka za završetak svih radova.

“Na dijelu gdje je završen habajući sloj asfalta, već se obilježava za izradu horizontalne signalizacije. Što se tiče vertikalne signalizacije, svi stubovi saobraćajnih znaka su postavljeni i u toku je ugradnja tabli obavještenja”, rekla je Janjević.

Postavljeni su gotovo svi stubovi javne rasvjete, uključujući stubove u samim kružnim raskrsnicama.

Preostaje, kako je kazala sagovornica emisije “ABS”, povezivanje javne rasvjete na trafostanice.

Na pitanje reakcijama mještana na pojedina rješenja na putu, Janjević je kazala da je “sve što je moglo da se uradi dozvoljavanje priključaka gdje je za to postojao osnov”.

Kao problematične istaknuta je raskrsnica u Grliču, kao i lokacija Tomaševići…

 

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Raspored na Bjelopavlićkim sportskim igrama

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Na Ždrebaoniku, pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad u organizaciji Turističke organizacije, svečano su otvorene VI Bjelopavlićke sportske igre.

Kako su nam kazali iz organizacionog odbora igara , ukupno je 16 prijavljenih ekipa koje su raspoređene u 4 grupe po 4.

Rasporedi za prvo kolo su objavljeni na Instagram stranici Bjelopavćkih sportskih igara.

“Fudbal, košarka i vuča konopa počinju večeras od 19h , raspored za šah će biti uskoro objavljen dok stoni tenis počinje od sledećeg vikenda. Atletika je zakazana za poslednju nedelju.

Drugo kolo se nastavlja u petak i subotu, dok treće u nedelju i ponedeljak, kad se završavaju grupni mečevi”, kazali su nam iz organizacionog odbora igara.

Na otvaranju se odigrala prijateljska utakmica veterana Katunjana i Bjelovalića. Preksinoć su pobijedili gosti,  Katunjani, rezultatom) 4:2, dok su u Bandićima u prvom meču pobjedu odnijeli Bjjelopavlići i to rezultatom 3:2.

Zatvaranje igara je zakazano za 27. avgust kad se igraju finalni mečevi , nakon čega će biti  organizovan bogat kulturno zabavni program.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Umjetnička kolonija Danilovgrad nominovana za “ŽIVA” nagradu

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Međunarodna fondacija “Forum slovenskih kultura” nominovao je Umjetničku koloniju u Danilovgradu za “Živa” nagradu.

Kako stoji na zvaničnoj Facebook stranici Umjetničke kolonije Danilovgrad, članovi žirija će posjetiti Koloniju krajem avgusta ili početkom septembra dok će se u novembru u Muzeju Posavja u Brežicama, Slovenija, održati glavna ceremonija.

Nagrada Živa je dobila naziv po boginji Slovena – Živi, koja je predstavljala ljepotu, vitalnost i plodnost. “Živa” nagrada, kao međunarodna kulturna platforma podstiče razmenu ideja, umrežavanje, dijalog i iskustva u pogledu vođenja muzeja, zaštite i promocije muzejskih zbirki, podstiče inovacije, kreativnost i inkluzivnost.

Za ovu nagradu konkurišu muzeji iz 13 slovenskih zemalja, sa oko 300 miliona stanovnika.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije