Naslovna - Novosti - Ekonomija - Kako do 250.000 evra za razvoj lokalne infrastrukture uz podršku Kraljevine Norveške

Kako do 250.000 evra za razvoj lokalne infrastrukture uz podršku Kraljevine Norveške

Javni poziv za finansiranje projekta razvoja lokalne infrastrukture u Crnoj Gori, za koji Kraljevina Norveška izdvaja 250.000 evra kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“, biće predstavljen u petak, 6. decembra 2019. godine u hotelu „Podgorica“ (ulica Svetlane Kane Radević) u Podgorici. Na ovoj informativnoj sesiji namijenjenoj predstavnicima lokalnih samouprava, govoriće savjetnik u ambasadi Kraljevine Norveške Ivan Kuzminović i pomoćnica generalnog sekretara za međunarodnu saradnju i evropske integracije Zajednice opština Crne Gore Vanja Starovlah.

Cilj ovog javnog poziva poboljšanju socijalne inkluzije unaprijeđenjem uslova života u nerazvijenim opštinama u Crnoj Gori kroz izgradnju, rekonstrukciju ili renoviranje javne infrastrukture. Među prioritetnim oblastima nalaze se upravljenje vodama i otpadom, energetska efikasnost u javnim objektima, objekti koji doprinose turističkim i privrednim potencijalima, kao i obrazovna, sportska i kulturna infrastruktura.

Projekat je podjeljen u dvije partije, a lokalne samouprave mogu da konkurišu samostalno, kao i u partnerstvu sa svojim institucijama ili drugim opštinama. Sve opštine kojima budu odobrena bespovratna sredstva, moraće da finansijski učestvuju u visini od 10 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Na sajtu projekta www.norveskazavas.me, nalaze s detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave.

Takođe pogledajte

Opštine povukle 759.433 eura iz Fonda za podršku, Danilovgrad 365.605€

U 2019. godini iz Fonda za podršku opštinama za predfinansiranje donatorskih projekata opštine Danilovgrad, Herceg …

Plivanje za časni krst u Danilovgradu

Bogojavljenje: Prijave za plivanje za časni krst u Danilovgradu

U noći između 18. i 19. januara vreme kada se nebo otvara i “Bog se javlja”. Prema …

Оставите одговор

%d bloggers like this: