Opština Danilovgrad nastavila je dobru saradnju sa Turskom ambasadom, koja u narednom periodu može rezultirati novim zajedničkim projektom u oblasti privrednih djelatnosti, kulture i sporta, kazala je predsjednica te Opštine, Zorica Kovačević.

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, u prvoj zvaničnoj radnoj posjeti toj lokalnoj samupravi, boravila je ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i tim povodom upoznala se sa radom lokalne uprave i njenim službama i institucijama.

U razgovoru sa predsjednicom Kovačević i predsjednikom Skupštine opštine Zoranom Boškovićem bilo je riječi o mogućim lokacijama na ovom području gdje bi potencijalni investitori iz ove Evro – azijske zemlje locirali svoje proizvodne pogone.

[ads1]

“Nastavili smo dobru saradnju sa Turskom ambasadom koja u narednom periodu može rezultirati nekim novim zajedničkim projektom u oblasti privrednih djelatnosti, kulture i sporta. Naš cilj je da i dalje afirmišemo ne samo domaći, nego i privatni biznis koji takođe omogućava otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih ljudi iz ove sredine“, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da su ambasadorki predočili povoljne uslove kod plaćanja komunalija i dobijanja dozvola za rad za relativno kratko vrijeme i bez administrativnih barijera.