„Krizni štab“ je udruženje mladih ljudi okupljenih oko istog cilja a to je pomoć onima kojima je najpotrebnija. Kroz brojne projekte prikupljaju novac  koji će biti doniran u humanitane svrhe, a uveliko najavljuju i humanitarnu izložbu koja će uskoro biti predstavljena podgoričkoj publici.

 

„Krizni štab“ je neformalna grupa građana koja broji dvanaest članova različitih profila i zanimanja iz svih krajeva Crne Gore. Primarni cilj naše grupe je pomoć bilo koje vrste socijalno ugroženim grupama ljudi. ’Krizni štab’ je takođe grupa zaljubljenika u ljepote naše države i u fotografiju. Sve nas je povezala stranica na Instagramu ’Montenegro beautiful country“ – riječi su  Danila Milića, jednog od inicijatora ove ideje.

Foto: Milja Džaković

„Na fotografijama će biti prikazane ljepote Crne Gore. Izložba će se održati u holu KIC- a ’Budo Tomović’ u periodu od 14.04.2019. do 22.04.2019. Biće predstavljeno 28 fotografija izrađenih na canvas platnu. Fotografije će se prodavati i sav novac prikupljen na taj način biće doniran određenom subjektu koji  spada u grupu socijalno ugroženih ljudi“, priča naš sagovornik i dodaje:

„Da bi sve bilo transparentnije, kontaktiraćemo organizacije koje imaju statističke, relevantne podatke o tom subjektu ili grupaciji.“

Pored primarne aktivnosti odnosno prikupljanja pomoći onima kojima je najpotrebnija, grupa entuzijasta okupljenih u zajednici „Krizni štab“, sprovodi i druge aktivnosti. Cilj im je, kako kažu, i da podstaknu sve mlade ljude na aktivizam.