Connect with us

Društvo

Mještani Tomaševića ponovo blokirali saobraćajnicu

Mještani su i danas blokirali dio saobraćajnice koja se rekonstruiše, najavljujući radikalizaciju protesta ukoliko se njihov zahtjev ne ispuni

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Mještani Tomaševića dobili su prije par dana akt od strane Uprave za saobraćaj u kojoj se objašnjava da se ta Uprava dužna pridržavati Zakona o putevima, kojim je propisano da su dužni da prilikom rekonstrukcije državnog puta “smanje broj raskrsnica i saobraćajnih priključaka, prolaznih i nekategorisanih puteva na državni put”. Ovo je mještane ponovo izvelo na ulicu.

“Na najmanji mogući broj, radi povećanja kapaciteta i nivoa bezbjednosti saobraćaja na državnom putu”, kazao je u dopisu direktor Uprave za saobraćaj Sava Parača.

Zbog toga, objasnio je Parača, ne postoji zakonski osnov da uvaži zahtjev mještana Tomaševića.

Objašnjenje Uprave za saobraćaj revoltiralo je mještane Tomaševića  pa su se i danas okupili i blokirali saobraćajnicu.

Iz opštine Danilovgrad najavljena je podrška zahtjevima mještana pa je tako danas bio prisutan Dejan Vuković, sekretar Sekretarijata za komunalne, stambene poslove i saobraćaj opštine Danilovgrad.

Stanovnici ovog najgušće naseljenog mjesta uz magistralni put Danilovgrad – Podgorica ostaju bez izlaza na magistralu, jer projektanti nijesu planirali kružni tok niti bilo kakvu raskrsnicu, što će, tvrde oni otežati njihovo svakodnevno funkcionisanje kada magistrala bude imala četiri trake.

Početkom juna lokalne vlasti od njih su tražili da prikupe potpise, tvrdeći da će nakon toga pronaći rješenje. To međutim, nije urodilo plodom, zbog čega su radikalizovali proteste.

Boško Tomašević kazao je juče Vijestima da zahtevaju da se danas pred njima pojave ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, premijer Zdravko Krivokapić i predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević.

 

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Klub odbornika Demokrata: Jučerašnja Sjednica SO Danilovgrad nezabilježena u pravnoj teoriji i parlamentarnoj praksi

“DPS – SD većina u Skupštini opštine Danilovgrad je dan pred istek njenog i mandata odbornicima, na nelegalan način izabrala predsjednika Opštine i dala saglasnost na imenovanje dva potpredsjednika Opštine. Ono što se juče desilo u danilovgradskom parlamentu, nezabilježeno je u pravnoj teoriji i parlamentarnoj praksi i svojevrstan je skandal koji će se dugo pamtiti i proučavati.”

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Prethodno su saopštili iz Klub odbornika Demokrata u SO DG ističući da je predsjednik Skupštine opštine, Zoran Bošković, sazvao sjednicu 24.6.2022. godine za 4. jul, a da dok predsjednik Kluba odbornika Demokrata u lokalnom parlamentu, Duško Stjepović, na samoj sjednici nije to zatražio, nije dostavio materijal i Predlog 17 odbornika DPSa za izbor Branka Boškovića za predsjednika Opštine.

Iz Kluba odbornika su saopštili da se nakon toga dala pauza da se dostavi predlog i materijal uz ovu tačku pa da je došlo do dostavljanja pogrešnog dokumenta. Nakon ponovne intervencije Stjepovića i nove pauze, dostavili su Predlog zaveden na arhivi na datum 4.7.2022. godine, dakle na dan sjednice, vjerovatno upravo tada. Prema tome, predsjednik Skupštine je sjednicu sazvao 10 dana prije nego je imao predlog njegovih odbornika za sazivanje sjednice i izbor predsjednika, što je skandalozno i protivpravno ponašanje prvog reda.

Ne samo to, kako ističu iz Kluba odbornika Demokrata, materijal za sjednicu je takođe dostavljen na samoj sjednici, ali kad se već to radi kao izuzetak, poslovnička je obaveza da se u pisanoj formi moraju dati razlozi zašto se to čini, a ne 10 dana ranije kako to predviđa pravilo. Odbor za Statut i propise je održao sjednicu i pozvao predlagača, predsjednika Kluba odbornika DPS-a da dopuni predlog ovim, što on nadobudno nije učinio, tako da se Odbor, čija je predsjednica iz DPSa, izjasnio da Predlog nije usklađen sa propisima.

I pored svega, kako kažu iz Demokrata, prešlo se na izbor predsjednika Opštine Danilovgrad, koji je izabran uz obrazloženje da će posao predsjednika Opštine obavljati dobro zato što je rođen 1969. godine u Nikšiću. Što bi neki rekli – vicevi se sami pišu, ističu iz Kluba odbornika Demokrata.

Iz Demokrata ističu da ništa legalnije nijesu bile ni odluke o davanju saglasnosti na imenovanje potpredsjednika Opštine. Sve u svemu, pravni i politički karambol koji se juče desio u lokalnoj skupštini u Danilovgradu biće trajna mrlja na obrazu svih onih koji su juče digli ruku za tako nešto, ali i povod za dalju priču i, vjerujemo, određene postupke pred nadležnim organima.

No, uzalud sve političke i pravne vratolomije i bezakonje kojem pribjegavaju zbog straha od volje naroda, dolazi vrijeme kad će DPS konačno otići u nezasluženu penziju, zaključuju iz Kluba odbornika Demokrata.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

XV Ljetnja škola za mlade diplomate “Gavro Vuković”

“Snaga diplomatije: spriječavanje konflikata, očuvanje mira i promocija prosperiteta”

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore organizuje 15. Ljetnju školu za mlade diplomate “Gavro Vuković” koja se ove godine održava u hotelu “Zeta” u Danilovgradu, a JU Centar za kulturu je partner u organizaciji jednog dijela programa koji je održan u ponedeljak 04. jula 2022. godine.

Ljetnja škola je globalna platforma sa tradicijom dugom četrnaest godina koja okuplja mlade diplomate iz cijelog svijeta i predstavlja priliku za učenje, povezivanje i promociju Crne Gore. Jedan je od rijethih događaja koji je namijenjen isključivo mladim diplomatama, budućim liderima i donosiocima odluka na međunarodnoj sceni, te kao takav predstavlja investiciju za budućnost.

U okviru navedenog događaja koji je JU Centar za kulturu kao partner Ministarstva vanjskih poslova organizovao na ljetnjoj pozornici ispod gradskog mosta ima za cilj upoznavanje sa istorijom i kulturom Crne Gore, a posebno lokalne zajednice u kojoj se Škola održava i u kojoj se mladim diplomatama približila lokacija na kojoj borave.

Ovogodišnju Ljetnju školu pohađaju predstavnici 32. države Evrope, Azije, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike i Australije.
Mlade diplomate su pozdravili i poželjeli im ugodan boravak u našem gradu predsjednik Opštine Danilovgrad g-din Branko Bošković i poslovna direktorica JU Centra za kulturu g-dja Nataša Vuletić.

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije