Connect with us

Društvo

Parlament odlaže pet lokalnih izbora?

Konstituenti vladajuće koalicije načelno su spremni da podrže dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima bi bili odloženi lokalni izbori u pet opština krajam ove i početkom naredne godine za maj naredne godine, rečeno je Danu u Parlamentu.

Published

on

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U maju naredne godine biće održani izbori u Danilovgradu i još jednom broju opština.

Prema saznanjima Dana, dopune Zakona o lokalnoj samoupravi trebalo bi da budu na dnevnom redu parlamenta krajem septembra i predstavnici subjekata vladajuće koalicije načelno podržavaju njihovo usvajanje.

Dopune zakona je predložio predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, tvrdeći da je to racionalan predlog, kojim se prihvataju i preporuke Evropske komisije, koja je godinama ukazivala da je važno sve lokalne izbore održati u istom danu.

Pri sadašnjem stanju, u decembru ove godine očekuju nas lokalni izbori u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, a početkom naredne u Ulcinju i u Beranama. U te dvije opštine trebalo bi da se glasa u martu.

Na proljeće, odnosno krajem maja naredne godine, najavljeno je glasanje u još 12 gradova i opština, u prvom redu, u Danilovgradu i Podgorici.

Bečićevim predlogom produžio bi se mandat lokalnoj vlasti u pomenutih pet opština do proljeća, to jest do maja, kada bi bili održani izbori u 12 drugih gradova i opština i eventualno i u Tuzima, ako bi tmošnji lokalni parlament sebi skratio mandat.

Bečić je predložio da se naredne godine istovremeno održe lokalni izbori u najvećem broju opština kako država ne bi konstantno bila u vanrednom političkom stanju i kako bi se spustile višegdišnje tenzije.

Ostavite komentar

Leave a Reply

Društvo

Zaključeni ugovori između Opštine Danilovgrad i predstavnika sportskih organizacija

Za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, Budžetom Opštine Danilovgrad, opredijeljena su sredstva u visini 200.000,00 eura.

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


Odlukom o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2022. godinu, od 18.05.2022. godine, predviđeno je da se putem Javnog konkursa rasporedi 50%, odnosno 100.000,00 od ukupnog iznosa sredstava opredijeljenih Budžetom. Navedenom Odlukom, sredstva za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, raspoređena su na sljedeći način:

FK „Iskra“ – 32.698,83 eura

KK „Danilovgrad“ – 10.077,77 eura

MRK „Danilovgrad“ – 11.341,54 eura

OFK „Spuž“ – 6.642.90 eura

FK „Danilovgrad“ – 11.276,73 eura

KK „Iskra“ – 15.197.67 eura

SPK „Matrix“ – 8.198,31 eura

SK „Vojnik“ – 4.666,23 eura

Predsjednik Opštine Branko Bošković, upriličio je prijem za predstavnike sportskih organizacija, dobitnike sredstava, tokom kojeg su zaključeni ugovori.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

„Zazimljavanje pčela“ u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču

Published

on

By

Pratite portal Volim Danilovgrad na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.


U četvrtak, 18. avgusta 2022. godine, u prostorijama Mjesnog doma u Donjem Zagaraču, u 19.00 h, organizovaće se predavanje na temu „Zazimljavanje pčela“, koje mještani Zagarača organizuju u saradnji sa NVO Molekul i opštinom Danilovgrad , dok će se u ulozi predavača naći Vladimir Radulović, tehnički sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Organizatori su saopštili da je predavanje otvoreno za javnost, pa samim tim, pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju navedenom događaju.

S obzirom na ograničenost mjesta i u cilju kvalitetnije organizacije događaja, potrebno je da se zainteresovani prijave putem Instagram i Facebook stranice ili na mejl [email protected], na način što će nasloviti mejl sa “Prijava za predavanje “„Zazimljavanje pčela“” i u tekstu mejla upisati svoje ime i prezime, kontakt telefon, mejl adresu i zanimanje (ukoliko se kroz jedan mejl prijavljuje više osoba, potrebno je za svaku osobu naznačiti prethodno navedene podatke).

NASTAVI SA ČITANJEM

Najčitanije