Iza nas su burni dani predizborne kampanje i relativno miran izborni dan. Državna izborna komisija je proglasila rezultate izbora na osnovu obrađenog 100% biračkog tijela i sve političke partije su prihvatile izborni rezultat.

U dijelu crnogorske javnosti odnosno građana se mogu čuti narativi koji ne odišu mirnim i demokratskim tonom. Ovo je “isprovociralo”, poznatog spuškog muzičara, frontmena benda Parampaščad, Stefana Pantovića, da svojim sugrađanima pošalje poruku. Istu, prenosimo u nastavku:

“Znači braćo Spužani!

Slavilo se dvije noći , izvozali smo se, razumijem dugo se čekala ova promjena, slavio sam i ja ali sa svojom porodicom i sa svojim prijateljima, uvatio sam prvu noć i jedan krug, i to namjerno sa zastavom JAMAJKE da ne bih povrijedio nekog od svojih komšija, sad mislim da je vrijeme da se svi vratimo stvarima koje najbolje znamo da radimo,znači da radimo poslove za koje smo stručni, ne bi li od ove države napravili RAJ na zemlji!

Svi zajedno živimo u ovom malom gradiću i provociranje svojih komšija, braće i drugova koji su glasali DPS ili obrnuto,je potpuno nenormalno, jer ćemo svi zajedno da idemo na kafu, na Zetu da se kupamo, ljubimo i grlimo, donekle razumijem frustraciju nakon 30 godina, ali da samo zbog inata i neke osvetoljubivosti namjerno izbijate oči komšijama sa dignuta tri prsta, je glupo, i to je jedno veliko S*ANJE!!!

Dakle, izvozalo se, proslavilo se, super, a sad svi na radnu akciju!

Ja volim sve moje komšije i drugove, i nisam glasao PROTIV NJIH, nego ZA SVE NAS, a vi vidjite što ćete!!!

P.S. Ova rasvjeta u ulicu da se odradi , nisam zaboravio!!

Oćemo da se sredi Spuška Glavica, oćemo iduće godine Spuško Ljeto!

To je za početak.