,,Obučavanje, zapošljavanje mladih lica sa smetnjma u razvoju"

Projekat ,, Obučavanje, zapošljavanje mladih lica sa smetnjma u razvoju” je podržan od strane ZZZCG. Za realizaciju projekta Udruženju Rastimo zajedno je  odobren iznos od 48 450,00€, dok će projekat trajati 10 mjeseci.

“Osobe sa smetnjma u razvoju će imati priliku da pohađaju obuku na laserskoj mašini 3 mjeseca, a potom će biti zaposleni u radionici. Osim toga, sve što izgraviraju, imaće priliku da bojaju, ukrašavaju, razvijaju maštu.

Nakon toga, biće organizovane izložbe radova… I na kraju, nakon završetka projekta, dva najuspješnija lica će biti zaposlena na dva radna mjesta.

Pratite nas i dalje… Sve aktivnosti biće transparentne. ” – stoji u saopštenju Udruženja.


Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore odobrio je dodjelu bespovratnih sredstava za 57 projektnih predloga. Osmom grant šemom, vrijednom 2,641,025 eura, biće uključena 383 lica sa invaliditetom, sa evidencije nezaposlenih.

Odluku o dodjeli sredstava za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom možete preuzeti ovdje.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objaviće u ponedjeljak 22. jula 2019. godine dva javna konkursa – za Program “Osposobljavanje za rad kod poslodavca” i Program “Osposobljavanje za samostalan rad”.

Po odluci Upravnog odbora Zavoda, kroz ta dva programa, biće angažovanje 500 lica iz evidencije nezaposlenih, za šta je odobreno 834.052,00 eura.

Dok je Program „Osposobljavanje za rad kod poslodavca“ namijenjen nezaposlenim licima iz evidencije Zavoda kojima je nedostatak praktičnih znanja i vještina identifikovan kao prepreka u zapošljavanju, Program “Osposobljavanje za samostalan rad” se odnosi na nezaposlene sa stečenim srednjim obrazovanjem (III i IV nivo obrazovanja), bez radnog iskustva u nivou obrazovanja.

Upravni odbor odobrio je realizaciju šest kredita, vrijednih 35.000 eura, za otvaranje sedam novih radnih mjesta.