Naslovna - Novosti - Hronika - Obustavljena istraga protiv policajaca

Obustavljena istraga protiv policajaca

Specijalno državno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv policijskih službenika Aleksandra Kalpačine (46) i Radomira Stojovića (49), koji su uhapšeni sa osumnjičenima za krijumčarenje azilanata. Prema saznanjima Dana, tužilaštvo je donijelo naredbu o sprovođenju istrage, u kojoj nema imena tih policajaca.

Istraga je pokrenuta protiv Ljubomira Đedovića (39), Vladimira Peroševića (33), njegove supruge Anđele Perošević (31), njenog oca i brata Milenka Dragutinovića (58) i Željka Dragutinovića (23), Darka Mijuškovića (33), Mitra Kecojevića (50), Svetlane Aleksić (40), Ratka Kadovića (66) i Dragana Dragutinovića (62). Deset osumnjičenih policija i tužilaštvo su označili kao pripadnike organizovane kriminalne grupe.

Osumnjičeni policajci privedeni su istog dana kada i lica koja su označena kao pripadnici te kriminalne grupe. Ipak, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, njih dvojica su pušteni na slobodu. Oni su se teretili da su odavali službene informacije i tako omogućavali kretanje krijumčara kako ne bi bili uhvaćeni prilikom krijumčarenja imigranata. Na teret im je bilo stavljeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Ostali osumnjičeni lišeni su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, kao i krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe imali su saučesnike u Bosni i Hercegovini. Stoga je policija o tome obavijestila kolege iz BiH, koje rade na identifikovanju osoba koje su u toj zemlji preuzimale azilanate i prevozile ih u zemlje EU.

Takođe pogledajte

Pravo na socijalno stanovanje

Opštine korisnici Egalizacionog fonda; Danilovgrad na 7. mjestu po razvijenosti

Ministarstvo ekonomije uradilo novu listu stepena razvijenosti crnogorskih opština prema kojoj se dijeli novac iz …

BOG SE JAVI, VAISTINU SE JAVI: Pravoslavni vjernici danas SLAVE Bogojavljenje!

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas slave Bogojavljenje, jedan od 15 najvećih vjerskih praznika. Prema vjerovanju …

Оставите одговор

%d bloggers like this: