Naslovna - Novosti - Hronika - Pretresi u Danilovgradu – jedno lice uhapšeno
Pretresi u Danilovgradu

Pretresi u Danilovgradu – jedno lice uhapšeno

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su juče, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, izvršili pretrese na tri lokacije kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku, pištolj, municiju, detonatorske kapisle i druge predmete. Jedno lice je lišeno slobode dok je protiv jednog pokrenut prekršajni postupak,.

Naime, službenici OB Danilovgrad su, 13.03.2019. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na tri lokacije koje koriste M.Đ. (20), N.P. (26) i I.D. (27), sva lica iz Danilovgrada.

Prilikom pretresa lokacije koju koristi N.P. policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „EkolGediz” cal.9 mm sa praznim okvirom, gumenu palicu i futrolu za pištolj.

Pretresom prostorija koje koristi I.D. policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku marke „Crvena zastava”, dva prazna okvira, 29 metaka različitog kalibra i četiri detonatorske kapisle.

Sa svim preduzetim mjerama i radnjama je upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv N.P. pokrene prekršajni postupak.

U službenim prostorijama OB Danilovgrad prikupljena su obavještenja od svih lica, kao i od S.D.(30) iz Danilovgrada, koji se srodnik I.D, a kojom prilikom su policijski službenici došli do sumnje da automatska puška pripada S.D.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem S.D. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe pogledajte

Uklonjena neeksplodirana bomba teška 1000 kilograma

Pronađena prilikom izgradnje pristupnih puteva na auto-putu, u mjestu Mateševo ”Službenici Odsjeka za neekspodirana ubojna …

Direktorat za vanredne: U narednih 48 sati moguće usložnjavanje situacije

Direktorat za vanredne situacije upozorio je danas da je, zbog najavljenih obilnih padavina u Albaniji, …

Оставите одговор

%d bloggers like this: