Connect with us

Društvo

ROCKSTRIKCIJA: Punkreas uz četiri nove pjesme proslavlja jubilej

Objavljeno

on

Nikšićki bend Punkreas ovog vikenda obilježava dvadeset godina postojanja. Tim povodom objavili su novi EP koji sadrži pjesme ,,Bam-bam”, ,,Sloboda”, ,,Ćuti” i ,,Stand your ground”, što je i naziv ovog izdanja. Pored novih pjesama, publiku očekuju i žestoke rođendanske svirke u Podgorici i Nikšiću kakve se u svakom slučaju od veterana crnogorske pank rok scene uvijek i očekuju, saopšteno je iz PR službe Rockstrikcije.

Bend Punkreas počeo je sa radom 2003. godine u Nikšiću i od samog početka funkcionisao je kao autorski bend. Bend čine Goran Dabović – vokal, Mihailo Bulajić – gitara, Bojan Kandić – gitara, Veljko Vučurović- bas gitara, Đorđije Njunjić – bubnjevi. Tokom karijere svirali širom regiona, na mnogim festivalima uključujući Punk rock holiday, EXIT, Ex yu rocks, Beer fest, Lake fest, Bedem fest, Omladinski fest Subotica, Beer fest Montenegro, Rockaway lake fest, kao i mnoge druge, a iza sebe ima i nekoliko inostranih izleta: Grčka, Austrija, Rumunija, Bugarska, Mađarska…

Prvi album pod nazivom ,,Glavom kroz zid” objavljen je u januaru 2009. godine. Odlične kritike albuma doprinijele su da Punkreas stekne prve obožavaoce u bivšim jugoslovenskim republikama. 2010. godine izašao je singl „Sistem nas laže“, a dugo očekivani drugi album „Majmunska posla“, je takođe dobio odlične kritike kako domaćih tako i regionalnih novinara.

– Poslije dužeg vremena sviramo u Podgorici, i to se potrefilo da sljedeći dan sviramo u Nikšiću proslavu 20 godina benda, tako da će se slavlje odužiti kao Ivkova slava. Ono što će upotpuniti slavlje jeste naš novi EP. Rockstrikciji se veselimo iz više razloga. Prvo nije kafana, prostor je idealan za koncerte, srednjeg obima dje mogu svi fino da se provesele, drugo što crnogorska scena te večeri pored nas ima priliku da čuje novi album benda Alternaiva, što je velika stvar za crnogorsku autorsku scenu, i što imaju priliku da čuju bend koji do sada nisu slušali, a koji dolazi iz Koprivnice. Dakle pravi rokenrol užitak za uši. Mi ćemo napraviti presjek cijele diskografije plus nove pjesme, tako da očekujemo da svi zajedno izbacimo svu energiju iz sebe u noći punog mjeseca subote 13 maja. Do gledanja! – poručili su članovi Punkreasa.

Na trećem izdanju Rockstrikcije koje će se održati u subotu 13. maja u Kolektoru (bivši Titeks) dijeliće binu sa bendom Alternaiva iz Bijelog Polja i dvojcem Šiza iz Koprivnice. Ulaznice po cijeni od 10€ se mogu kupiti u Itaka Library baru (bivši Karver), Gandalf Food, Texas Pub, kao i online putem linka: https://fixr.co/event/rockstrikcija-3-tickets-5735189

Treće izdanje Rockstrikcije održaće se u sklopu Mjeseca rokenrola tokom kojeg više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, na nekoliko lokacija širom zemlje, a kruna festivalskog programa održaće se 9. i 10. juna na stadionu „Nikola Šćepović“. Na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida , vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i predstavnici lokalnih snaga Neonoen i Vrpca. Na Rockstrikciji će posjetioci moći da kupe dvodnevnu ulaznicu za Festival kulture Zabjelo po promotivnoj cijeni od 15€.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Opština Danilovgrad: Aktivno radimo na rješavanju problema vodosnabdijevanja

Objavljeno

on

By

Opština Danilovgrad prepoznala je ozbiljnost problema vodosnabdijevanja koji pogađa mnoge stanovnike naše opštine. U cilju rješavanja ovog višedecenijskog problema, lokalne vlasti su preduzele konkretne korake, uspostavljajući blisku saradnju sa preduzećem Vodovod i kanalizacija Danilovgrad, kao i sa brojnim partnerima koji mogu olakšati ovaj višedecenijski problem, stoji u objavi na zvaničnoj facebook stranici Opštine Danilovgrad iako nije tačno navedeno koji su to koraci preduzeti.

Uvidjevši složenost situacije, kako dalje stoji u objavi, Opština je hitno organizovala neprestano snabdijevanje vodom. Vatrogasna služba i Komunalno preduzeće angažovani su u dostavljanju vode cistjernama, čime se, kako ističu, osigurava da svi građani imaju pristup neophodnim količinama vode, naročito u ovim najtoplijim danima.

Zahvaljujući ovim naporima, situacija je znatno poboljšana u odnosu na prethodne dane ističu iz Opštine naglašavajući da ulažu dodatne  napore kako bi se stanje dodatno stabilizovalo i olakšalo građanima.

Posebno je istaknuto rješenje problema prašine na Martinićkom putu, koji je uspješno riješen. Građanima se zahvaljuje na razumijevanju i strpljenju tokom perioda rekonstrukcije puta, koji je neophodan za dugoročno poboljšanje infrastrukture.

Opština Danilovgrad, kako ističu, ostaje posvećena kontinuiranom radu na unapređenju kvaliteta života svih svojih stanovnika i apeluje na građane da i dalje budu strpljivi i saradljivi dok traju radovi na unapređenju vodosnabdijevanja.

 

Nastavite čitanje

Društvo

Alarmantno stanje vodosnabdijevanja i elektrodistribucije u Danilovgradu

Potrebne hitne mjere

Objavljeno

on

By

Water bottles on dry soil with dry and cracked soil,global warming

Stanovnici Danilovgrada suočavaju se sa ozbiljnim problemima u vodosnabdijevanju i snabdijevanju električnom energijom, što dodatno pogoršava već tešku situaciju izazvanu ekstremnim vrućinama. Crveni meteoalarm na snazi je danima, sa temperaturama koje prelaze 40 stepeni Celzijusa, čineći životne uslove izuzetno teškim. Mnoge porodice u Danilovgradu i okolnim naseljima danima su bez vode ili imaju ograničen pristup vodi, dok su problemi sa strujom učestali zbog radova koje sprovodi kompanija CEDIS.

Uzroci problema vodosnabdijevanja

Pojedini građani prekomjerno koriste vodu za piće za navodnjavanje polja i bašti, što značajno smanjuje dostupnost vode za osnovne potrebe. Zastarela i neodržavana mreža vodovoda uzrokuje česte kvarove i prekide u snabdijevanju vodom. Procjenjuje se da značajan procenat vode nestaje zbog curenja i oštećenja cjevovoda ili ista biva ukradena od strane nelegalnih priključaka. rojni nelegalni priključci dodatno opterećuju vodovodnu mrežu, smanjujući količinu vode koja stiže do legalnih korisnika.

Stanovnici Danilovgrada su izrazito nezadovoljni trenutnom situacijom. Nedostatak vode, posebno u ovako ekstremnim vremenskim uslovima, stvara velike probleme u svakodnevnom životu i zdravlju građana. Slično je i sa problemima u snabdijevanju strujom, što dodatno otežava situaciju.

Opština Danilovgrad i preduzeće Vodovod Danilovgrad moraju hitno reagovati na ovu krizu. Preporučuje se formiranje kriznih štabova koji će raditi na rješavanju problema sa vodosnabdijevanjem. Ovi štabovi bi trebali uključivati predstavnike lokalne vlasti, stručnjake za vodovodne sisteme, kao i predstavnike građana.

Potrebno je imati bolju komunikaciju sa građanima na način da se stanovništvo redovno informiše stanovništva o stanju vodosnabdijevanja, planiranim radovima i mjerama koje se preduzimaju. Timovi koji su na terenu moraju ozbiljno sprovoditi mjere za kontrolu i smanjenje prekomjerne upotrebe vode za navodnjavanje.

Popravka i modernizacija vodovodnih cjevovoda kako bi se smanjili gubici i obezbijedilo kontinuirano snabdijevanje vodom.

Identifikacija i uklanjanje nelegalnih priključaka kako bi se smanjilo opterećenje na vodovodnu mrežu.

Kao jedna od mjera bi bila i uvođenje cisterni sa pijaćom vodom u najugroženijim područjima dok se problemi sa mrežom ne riješe.

U skladu sa zakonskim okvirima Crne Gore, opštine imaju obavezu da osiguraju redovno snabdijevanje vodom i strujom za svoje građane. Zakoni o vodama i komunalnim djelatnostima omogućavaju lokalnim samoupravama da preduzimaju hitne mjere u situacijama kriznog snabdijevanja, uključujući formiranje kriznih štabova i uvođenje privremenih rješenja.

U ovako teškim uslovima, neophodno je da svi nadležni organi, uz aktivno učešće građana, zajednički rade na rješavanju problema i poboljšanju kvaliteta života u Danilovgradu. Bliska saradnja, transparentnost i efikasnost u sprovođenju mjera ključni su za prevazilaženje trenutne krize i osiguranje osnovnih životnih uslova za sve stanovnike opštine.

Zabrana nenamjenske potrošnje vode na teritoriji opštine Danilovgrad

Nastavite čitanje

Facebook

Najčitanije