Legendarni rokenrol sastav Riblja čorba biće glavne zvijezde prvog izdanja Zbrka festa u Danilovgradu, koji će se održati 1. i 2. maja na fudbalskom terenu na Glavi Zete, otkrili su organizatori iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete.

Ovi rokenrol veterani prethodne godine proslavili su nevjerovatnih 40 godina muzičkog staža, a nastup na Zbrci, za sad je jedini potvrđeni u Crnoj Gori.

Kako je već poznato, Zbrka je namijenjena prvenstveno demo bendovima iz Crne Gore i regiona, ali najavljeno je da publika neće biti uskraćena ni za nastupe regionalnih zvijezda, od kojih su učešće već potvrdili Mortal kombat, Silente, SevdahBaby, Iskaz i mnogi drugi. Međutim, lista će se u narednih nekoliko dana značajno proširiti, ističu organizatori Zbrke, podsjećajući da će najbolji provod za prvomajske praznike biti upravo na Glavi Zete, gdje će u dva dana nastupiti čak 25 izvođača.

“Kada na nekom događaju nastupi bend kakav je Riblja čorba onda je lako pretpostaviti koliko je projekat veliki i kakva atmosfera se može očekivati na festivalu. Kada tome dodamo i ranije najavljene izvođače kao što su Mortal kombat, Iskaz, Brat, SevdahBABY ili Silente, jasno je da je Glava Zete najbolje mjesto za prvomajske praznike. Spisku izvođača ovdje nije kraj, u dva festivalska dana nastupiće 25 izvođača, pa publika može očekivati nova imena u narednim danima”, ističu iz Zbrke.

Organizatori su se ujedno osvrnuli i na nedavno okončan konkurs demo bendova, koji je u potpunosti ispunio očekivanja. U okviru konkursa pristigle su prijave iz pet zemalja regiona, pa izabrati najboljih 15 neće biti nimalo jednostavan posao.

“Već u prvoj godini postojanja Zbrka postaje regionalni festival koji je privukao pažnju bendova i ljubitelja dobre muzike. U prilog tome govori činjenica da su nam na nedavno završenom konkursu pristigle prijave bendova iz pet zemalja regiona. Odabir 15 najboljih biće težak ali i ujedno lijep posao, jer izabrati najbolje u takvoj konkurenciji garancija je da ćemo imati kvalitetan takmičarski program”, cijene iz organizacije.

OGRANIČENA SERIJA ULAZNICA PO CIJENI OD 7€

Prva ograničena serija ulaznica biće puštena u prodaju već sjutra i to isključivo za online prodaju po cijeni od 7€ za dvodnevnu ulaznicu.

Ulaznice se mogu poručivati na mejl zbrkafest@gmail.com tel/viber: 067 498 118 ili na Facebook stranici “Zbrka fest”.