U periodu od 05.10. do 11.10.2020. godine na temu distribucije poljoprivrednih proizvoda na sajtu seljak.me sa teritorije opštine Danilovgrad dobijeni su sledeći podaci:

Iz oblasti stočarstva dobijeni su sledeći rezultati:

Iz kategorije svinjarstva u ponudi su bila prasad po cijeni od 50€ do 60€. Cijena po kilogramu žive mjere je bila od 2€ do 4€. Cijena krmača u ovom periodu je bila 500€, a cijena nerasta je bila 700€.

Iz kategorije govedarstva u ponudi su bile junice, junci i telad. Cijena junica je bila 1100€, cijena junaca je bila 800€, a cijena teladi starosti 3 mjeseca je bila 550€, po kilogramu žive mjere je bila 3,50€. a cijena po kilogramu mesa je bila 6€.

Iz kategorije kozarstva u ponudi su bili jarčevi i jarad. Cijena mladih jarčeva alpske rase je bila 90€ po grlu, cijena jarčeva za klanje je bila 250€. Cijena ženskih jaradi je bila od 70€ do 80€.

 

Iz oblasti živinarstva

u ponudi su bile guske, patke i prepelice. Cijena gusaka težine između 5 i 7 kilograma je bila od 35€ do 40€. Cijena pataka težine 3 do 4 kilograma je bila 20 €, a cijena prepelica je bila od 1€ do 3€.

U ovom periodu iz oblasti biljne proizvodnje nije bilo ponuda.

 

Iz oblasti mehanizacije

u ponudi su bile prikolice za motokultivator, vakuum muzni sistem i boks za prašenje. Cijena prikolice je bila 400€, cijena boksa za prašenje je bila 120€, a cijena vakuum muznog sistema je bila 1200€.

 

Iz oblasti prehrambenih proizvoda

u ponudi su bili lješnjici čija je cijena iznosila 3€ po kilogramu, kruške su bile 0,40€ po kilogramu. Iz kategorije žitarica i brašna izdvajamo kukuruzno brašno po cijeni od 1€ po kilogramu. Iz kategorije ostalih prehrambenih proizvoda izdvajamo domaće jabukovo sirće i cijena je bila 3€ po litru.

Sve oglase sa teritorije opštine Danilovgrad možete pogledati klikom OVDJE


Seljak.me je prvo crnogorsko digitalno selo. Cilj koji su pred sobom postavili je da se posredstvom modernih tehnologija, u ovom slučaju interneta, kompjutera i pametnih telefona, obezbijedi jednostavan izlaz na tržište svim poljoprivrednim subjektima bilo iz kategorije prodaje ili potražnje.

U ovoj misiji, za teritoriju opštine Danilovgrad, pridružuje mu se i NVO “Rural Urban” odnosno portal Volim Danilovgrad.