Connect with us

Društvo

Sveštenik Željko Ćalić zadržan u policiji zbog održavanja litije

Sveštenik Željko Ćalić zadržan je u stanici policije zbog održavanja litije u Danilovgradu, saopšteno je iz Crkvene opštine Danilovgrad.

Ispred prostorija OB Danilovgrad okupila se grupa građana da „na miran način izraze protest protiv ovog čina“.

U Danilovgradu je, kao i u više drugih crnogorskih gradova, organizovana protestna litija. Mjere Nacionalnog koordinacionog tijela zabranjuju skupove od više od 200 građana.

Po poslednjim informacijama otac Željko još uvijek nije oslobođen već se čeka na saslušanje u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu.

 

Reklama
Ostavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Društvo

Potencijalno dostupna inovativna rješenja: Nove prilike za unapređenje danilovgradskog Vodovoda

Krajem prethodne nedjelje u Tivtu je održana prezentacija inovativnih rješenja u oblasti automatizacije, energetske održivosti, tretmana i upravljanja postrojenjima za pitku vodu i komunalne otpadne vode, kompanija „Greenacle“, „Beo Expert“ i „Kolektor“.

U ime Opštine Danilovgrad, prezentaciji su prisustvovali potpredsjednica Opštine, Marija Radonjić, i predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“, Lazar Bojat.

Tom prilikom, razmatrane su mogućnosti unapređenja funkcionisanja danilovgradskog Vodovoda, primarno kroz implementaciju geografskog informacionog sistema (GIS) i satelitskog monitoringa gubitaka na mreži, kao i drugih značajnih projekata koji bi mogli biti realizovani iz sredstava EU fondova.

NASTAVI SA ČITANJEM

Društvo

Đoković prisustvovao Danu opštine Gračanica

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković prisustvovao je Danu opštine Gračanica.

Liturgijom , litijama i rezanjem slavskog kolača u Gračanici obilježen je praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice, nakon čega je održana i Svečana akademija u Domu kulture.

 

NASTAVI SA ČITANJEM

Facebook

Najčitanije