"TAKSI BLUZ" u Centru za kulturu Danilovgrad
U ponedeljak, 25. februara u Centru za kulturu Danalovgrad u 19 časova održaće se projekcija filma “Taksi bluz”.

“Taksi bluz” je uzbudljiva, romantična komedija reditelja Miroslava Stamatova, a okupila je mnogobrojne poznate glumce i glumice domaće kinematografije koji su se svojski potrudili da u kroz jednu noć vožnje u taksiju zasmiju publiku – i uspjeli su!

Glavni junak priče je Marko (Andrija Milošević), simpatični, ali propali dramaturg koji već godinama radi kao taksista i vrhunac dana mu je da pročita neki strip ili čuje glas lijepe dispečerke Tanje (Milena Predić).

Njegova avantura počinje jedne večeri kada mu se u taksi vozilo ušunja mali Damir koji je pobjegao iz doma za nezbrinutu djecu u nadi da će uspjeti da pronađe svog oca. Njihova vožnja će se pretvoriti u gomilu suludih situacija u kojima će učestvovati mnoštvo likova koje će prodefilovati kroz taksi.

Vidimo urnebesni trio u vidu Nikole Đurička, Borisa Milivojevića i Bojana Dimitrijevića koji su krenuli na maskenbal; Nikolu Pejakovića i Sandru Silađev koji tumače bračni par, a baš to veče se ona porađa; fantastičnog Aleksandra Jovanovića u ulozi Goce ‘Droce’; “ludog” Kineza, kao i Sergeja Trifunovića koji je odigrao lik beskrupuloznog kriminalca.

Ulaz slobodan! Danilovgrad
Dužina trajanja filma: 87 min
Država/Godina: SRB/2019
Žanr: komedija
Glumci: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Djuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić, Nikola Pejaković
Režiser: Miroslav Stamatov
Distributer: ART VISTA doo